PUBLICITAT

El consum d'Internet al país puja un 2,3% al febrer

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El nombre d'abonats als serveis de telefonia al febrer va registrar descensos tant en la tendència mensual com en la interanual. Així ho ha fet públic el Departament d'Estadística aquest dijous, que va posar de relleu que el nombre d'abonats als serveis de telefonia presenta variacions negatives, en consonància amb l'evolució observada durant els darrers mesos. En números, un descens del 1,9% en el cas de telefonia fixa i d'un 1,3% en el de telefonia mòbil.

D'altra banda, en relació al consum d'Iternet s'han comptabilitzat 525.773 gygabytes durant el mes de febrer, on la tendència mensual registra un 2,3% i la interanual un 39,3%, en línia amb la magnitud dels augments de consum registrats durant l'últim any.

El nombre d'abonats als serveis de telefonia al mes de febrer es situa en 49.044 pel que respecta a telefonia fixa, i en 64.821 pel que fa a telefonia mòbil. Segons Estadística, la tendència mensual dels dos serveis presenta variacions marginals, però reiteradament a la baixa des de 2011.

En el cas de telefonia fixa, la causa és la davallada dels abonats al Canal XDSI, ja que els abonaments a línies telefòniques es poden considerar estables, amb un valor marginal de 0,2% interanual. En el cas de la telefonia mòbil, el retrocés interanual s'explica per la davallada que durant el darrer any experimenten els abonats en modalitat de prepagament, ja que els abonats amb contracte augmenten un 3,3%.

Els serveis d'Internet de banda ampla totalitzen 26.013 abonats, que representa una tendència interanual a l'alça d'un 4,3%. En aquest sentit, Estadística apunta que l'evolució del servei de banda ampla basat en fibra òptica manté una elevada taxa de creixement en termes interanuals, amb 51,7% el mes de febrer, en detriment del servei basat en ADSL, que davalla un 39,1%.

Així, un 70% dels abonats a Internet banda ampla ja utilitzen el servei basat en fibra òptica.

D'altra banda, el trànsit telefònic durant el mes de febrer ha comptabilitzat 24,2 milions de minuts. Totes dues tendències presenten una evolució baixista durant el darrer any; la interanual en registrar durant el febrer un 7,7%, el diferencial negatiu més alt dels últims anys. En aquest context, la tendència baixista es manifesta també en el cas del trànsit telefònic internacional amb una caiguda del 5,9%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT