PUBLICITAT

Mama, jo de gran vull ser...

  • Massatges, maquillatge, talls de cabell, informàtica o veterinària, opcions de la FP
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Molta gent, ja des de primera hora, a les instal·lacions del Centre de Formació Professional d'Aixovall. Majoritàriament alumnes d'algun dels centres educatius del país, que intentaven definir ahir què és el que volen estudiar l'any vinent, un cop acabin la segona ensenyança o el batxillerat. No és fàcil, hi ha molt a escollir, tot i que l'actual capacitat d'absorció del mercat laboral està força debilitada.

Precisament per això la opció de la formació professional, que és més concreta que la universitat o el batxillerat, és cada vegada més atractiva. I ahir es notava. A totes les aules, que durant la jornada d'ahir van ser preses pels propis alumnes de la FP, hi havia presència de joves que preguntaven, s'interessaven i s'informaven sobre un ensenyament que potser definirà el seu futur l'any vinent.

La ministra va anar descobrint les aules una per una. Va començar per les socioeducatives, que simulaven escoles d'infants, per seguir per les de veterinària. Allà els alumnes l'informaven de l'après aquests mesos. Suñé també es va estar una bona estona a les aules d'estètica. Allà una filera d'alumnes maquillaven, tallaven els cabells i fins i tot feien massatges als participants a les jornades de portes obertes.

La següent parada va ser a les aules d'informàtica, on va mirar encuriosida les pantalles dels estudiants. Fins i tot va estar jugant al Pasword, joc televisiu que serveix a Aixovall per aprendre conceptes i paraules noves. La ruta va acabar al gimnàs, on va aprendre a fer anar el tir amb arc, la tirolina i activitats esportives en general.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT