PUBLICITAT

El fluix hivern de neu permet a Arcalís estar un 14% millor que l'any passat

  • El Comú estudia destinar la 13a paga a contractar personal perquè netegi els boscos, malmesos pel vent
CLARA GARNICA
ORDINO

La temporada d'hivern ha estat, en general, dolenta al Pirineu, a causa de l'absència de nevades d'importància. Aquest fet ha beneficiat Arcalís, estació que acostuma a acumular uns gruixos elevats vagi com vagi la temporada. De fet, els números ho demostren. Segons va informar ahir el cònsol d'Ordino, Ventura Espot, l'explotació de Secnoa –taquilles, escola i restauració– es troba en l'actualitat un 14% per sobre de la de l'any passat. I encara falta Setmana Santa.

Això sí, «la història és la mateixa de la de tots els hiverns», va reconèixer Espot. És a dir, si a aquests resultats se li sumen les amortitzacions i el cànon comunal, ens trobem de nou en una temporada de dèficit. Segons Espot, aquest any a Secnoa «li toca ser solidaris», ja que ara «el problema el té Emap», més afectat per la poca neu.

El cònsol ordinenc va tancar la porta, de moment, a la possibilitat de retornar a la gestió conjunta de Vallnord, malgrat la demanda feta ahir per l'oposició, a càrrec d'Enric Dolsa. Tot i això, el canvi de cònsols a la Massana permet que es puguin tornar a obrir les negociacions, va reconèixer Espot. D'altra banda, Dolsa va reiterar la importància de trobar inversors públics i privats perquè això de Secnoa, «té mala pinta» cara el futur. El conseller de CDO es va posar a disposició de la majoria per a aportar els inversors que ja va anunciar que tenia durant la campanya electoral.

Aquest oferiment per part de l'oposició fet ahir en Consell de Comú és mostra de la bona sintonia de treball que de moment hi ha a la corporació –a diferència d'una campanya més aviat crespada. Segons Dolsa, «el tarannà dels gairebé 100 dies és bo».

TRETZENA PAGA PER NETEJAR BOSCOS / En un altre ordre de coses, el conseller de Comunicació i Administració General, Ludovic Albós, va explicar que la corporació treballa en un pla per a contractar personal que es dediqui, un cop es tanquin les pistes, a netejar els boscos, «molt malmesos» per les fortes ventades dels darrers mesos i també per la darrera precipitació en forma de neu. Albós va reconèixer que hi ha camins que estan «impracticables» i el servei de manteniment actual «no dóna a l'abast». El conseller va assegurar que la problemàtica no és només ordinenca, sinó que afecta a tot el país.

Tornant a Ordino, el finançament d'aquesta neteja es realitzaria a partir de la tretzena paga que una part dels consellers van cedir solidàriament a principis d'any. Hi ha acumulats uns 13.000 euros, i amb part d'aquests es pagaria el salari de dues o tres persones per realitzar aquest servei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT