PUBLICITAT

Canillo tanca el 2011 amb un superàvit de 69.000 euros

  • Mandicó clou el conflicte territorial del riu de Massat, arran de la sentència del TC
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Un instant del consell de Comú celebra ahir. Foto: ANA / M. T.

El Comú de Canillo va aprovar ahir la liquidació pressupostària del 2011, durant el qual es van ingressar 11,05 milions d'euros i se'n van gastar 10,9, per la qual cosa s'ha tancat l'exercici amb un superàvit de 68.976 euros. La xifra positiva és gràcies a «l'esforç important» que es va fer sobretot en el capítol d'inversions, segons va manifestar el conseller de Finances, Marc Casal.

La corporació també ha aconseguit rebaixar l'endeutament respecte el 2010 de gairebé 2 milions d'euros, tot i que encara és superior al màxim permès, ja que a l'afegir les societats participades, Ensisa i el Palau de Gel, se supera el límit arribant al 209% dels ingressos. Casal va informar que s'intentarà que aquest any es pugui aconseguir situar el deute per sota del 200% dels ingressos. Casal també va alertar que cal actualitzar els actius del Comú perquè actualment s'estan fent amortitzacions i provisions que no s'ajusten a la realitat financera i patrimonial, i s'ha fixat un termini d'un any i mig per complir l'objectiu, va informar l'ANA.

PUNT I FINAL AL CONFLICTE AMB ENCAMP / També durant el consell de Comú, Mandicó va parlar de la recent sentència del Tribunal Constitucional sobre el conflicte territorial amb Encamp a la zona del riu de Massat. El cònsol va assegurar que de moment no hi ha intenció de recórrer la decisió del Constitucional, ni d'iniciar la via civil, per la qual cosa, va manifestar que és molt possible que l'afer acabi aquí.

Mandicó va recordar que el TC ha anul·lat la sentència del Superior que havia determinat que els terrenys on es van fer les obres que van iniciar la polèmica eren de Canillo. Tot i això, el cònsol va indicar que la sentència s'acata i que de moment no està previst fer cap més pas, perquè si es volgués continuar amb la causa s'hauria de començar un nou judici.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT