PUBLICITAT

Seguiment d'un 30% de la vaga als centres espanyols

  • L'ambaixador espanyol assenyala que la incidència «és mínima»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Alberto Moreno, ambaixador d'Espanya a Andorra, va indicar ahir que «la incidència de la vaga general ha estat mínima» . Moreno va assenyalar el sector de l'ensenyament com el que va fer un seguiment més alt de l'aturada, sobretot «més a l'institut que a les primàries». Per contra, l'afectació als serveis de la representació de l'ambaixada i del consolat va ser mínima. L'ambaixador espanyol va assegurar que només podia fer un valoració general i que no podia facilitar més dades. Va indicar, però, que la vaga «no està afectant els serveis» i que «aquí (a Andorra) funcionem amb normalitat».

El seguiment de la vaga general al servei de Correus espanyol també va ser «mínim», segons van indicar des del seu departament de comunicació. Dels 41 treballadors que té el servei al Principat, tan sols cinc van optar per secundar la convocatòria de vaga mentre que la resta van decidir treballar normalment. Així, només el repartiment a la Massana i a Encamp es va veure «parcialment afectat», donat que hi ha un empleat menys a cada parròquia.

Poc més del 12% dels treballadors de Correus espanyols van decidir secundar la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral del Govern espanyol. Segons les dades del seu departament de comunicació, cinc dels 41 empleats del servei van optar per no anar a treballar, informa l'ANA

Pel que fa al repartiment, tenint en compte que a la Massana i a Encamp hi ha dos treballadors que van fer vaga, el servei es va veure «parcialment afectat». Amb tot, però l'atenció al client i el funcionament de correus va ser normal.

La vaga general convocada pels sindicats i moviments socials a Espanya va tenir una afectació del 30% a les escoles i a l'institut espanyol d'Andorra. Aquestes són les dades proporcionades per la Junta de personal dels treballadors de l'administració pública espanyola al Principat ahir al matí, de mans del responsable de CCOO, Pedro Medina. El seguiment va ser major a l'institut que a les escoles, va indicar Medina, on el 50% de la plantilla va optar per fer vaga.

Una vintena de persones de l'Institut i una desena de mestres dependents del Govern espanyol de les escoles del Principat van decidir ahir secundar la vaga. Així, el major seguiment s'hauria viscut a l'institut, segons va indicar el responsable de CCOO, Pedro Medina, amb un 50% de la plantilla de vaga.

AULES MIG BUIDES / A les escoles, Escaldes i Andorra la Vella són les parròquies on més funcionaris van decidir no acudir a les aules ahir dijous. En total, un 30% dels gairebé 100 funcionaris espanyols que desenvolupen la seva tasca en aquests sectors van voler donar suport a la convocatòria de vaga general, «complint la previsió inicial», va manifestar Medina.

D'altra banda, alguns d'aquests funcionaris –una trentena, segons les previsions dels sindicats– es van desplaçar a la tarda a la Seu d'Urgell per unir-se a la manifestació convocada contra la reforma laboral del Govern espanyol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT