PUBLICITAT

Antidopatge detecta un cas «no negatiu» en la Lliga de futbol

  • El resultat «advers» correspon a un dels quatre jugadors analitzats en el Ranger's-Lusitans de l'11 de desembre
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Talín Puyaltó, a l'esquerra, com a nou secretari de la Comissió Antidopatge, durant la reunió d'ahir Foto: ÀLEX LARA

La reunió anual de la Comissió Antidopatge celebrada ahir va informar de la detecció d'un cas «no negatiu» dels anàlisis del passat any. Així ho va confirmar el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda: «Dels 48 controls que es van fer el 2011, 47 han estat negatius i un advers, que no vol dir que sigui positiu». Es tracta d'un jugador de futbol de la lliga andorrana de Primera Divisió.

Cerqueda va confirmar que el cas està ara «en procés d'instrucció», i va destacar la negativa a aportar més informació pel fet de «mantenir la privacitat» de l'afectat. Així, el jugador és un dels quatre futbolistes que van haver de passar el control el passat 11 de desembre, en el partit de la lliga regular en Primera corresponent al duel entre el Ranger's i el Lusitans. Cada club va aportar dos jugadors per a aquesta anàlisi. Els quatre futbolistes van ser escollits de forma aleatòria. Preguntat per les dades del «no negatiu», Cerqueda no va voler informar si es tractava d'un andorrà o d'un resident.

RANGER'S I LUSITANS NO SABEN RES / Consultats ahir els dos clubs per aquesta qüestió, cap d'ells va assegurar saber-ne res. Les respostes van ser idèntiques: «És la primera notícia que en tenim». En tot cas, es tracta d'un cas puntual i, segons insisteix Cerqueda, «no negatiu», tot i que en procés d'estudi pels laboratoris corresponents.

En 2011, la Comissió va realitzar 48 controls, mentre que en 2010 en van ser 21. Per a aquest 2012, la previsió és fer-ne 40, segons les mostres que per conveni Andorra pot portar al laboratori de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) a Madrid. En el que es porta d'any ja s'han realitzat 13 controls.

DOS MEMBRES NOUS A LA COMISSIÓ / Després de la reunió es va informar de dues noves incorporacions a la Comissió Antidopatge. Es tracta en primer lloc de l'exciclista Emili Pérez, que actuarà en representació dels esportistes, i també de l'exjugador de futbol sala, Talín Puyaltó, que farà les funcions de secretari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT