PUBLICITAT

Espot preveu que Secnoa tanqui amb un increment del 14%

  • Enric Dolsa afirma que la situació és precària i ha reiterat la seva voluntat de col·laborar en la recerca d'inversors públics i privats

29032012_arinsal

Imatge de La Coma al sector Arcalís a principis d'hivern. Foto: ANA
El cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, ha indicat aquest dijous després del Consell de Comú que la societat que gestiona el camp de neu d'Ordino- Arcalís tancarà els comptes d'aquesta temporada amb un increment del 14% respecte de l'exercici anterior. Segons ha manifestat Espot, la manca de neu al Pirineu ha beneficiat Arcalís, però ha reconegut que si als ingressos i despeses s'hi sumen les amortitzacions i el cànon comunal el resultat és de pèrdues. Des de l'oposició, Enric Dolsa, ha afirmat que la situació és precària i ha reiterat la seva voluntat de col·laborar en la recerca d'inversors públics i privats 'amb les condicions que nosaltres teníem'. 

La comissió del Comú d'Ordino que treballa la gestió i els comptes de Secnoa ha abordat en les darreres reunions els resultats previstos a pocs dies per tancar la temporada d'esquí. Segons ha manifestat el cònsol de la parròquia, Ventura Espot, el compte d'explotació 'surt positiu', amb un increment del 14% sobre els resultats de l'exercici anterior. Tot i així, ha reconegut que si es tenen en compte les amortitzacions i el cànon comunal hi ha pèrdues.

Espot ha valorat positivament la temporada a Arcalís, que s'ha vist beneficiada per la manca de neu a gran part del Pirineu. Els comptes de Vallnord, però, afecten també a Secnoa, ha assegurat, per la qual cosa en ocasions n'han sortit afavorits i d'altres, com ara, 'hem de ser solidaris amb el tema econòmic i de neu'. 

A l'espera de les dades definitives, el bon comportament d'Arcalís es deu sobretot a l'augment dels ingressos de les taquilles del sector, a l'escola d'esquí i al servei de restauració, segons ha concretat la cònsol menor, Consol Naudí.

Des de l'oposició, però, el líder de CD'O, Enric Dolsa, ha considerat que la situació al camp de neu és 'precària' i ha indicat que el seu futur és 'incert'. A més, ha pronosticat 'pèrdues importants' en els comptes de Secnoa, com ha reconegut el cònsol per causa de les amortitzacions i el cànon comunal. 

Dolsa ha reiterat la seva voluntat de tornar a la gestió conjunta amb Vallnord i ha manifestat que estan a disposició de la majoria per oferir 'el que teníem abans de les eleccions i en les condicions que nosaltres teníem', en referència a possibles inversors. Aquest canvi és la principal discrepància entre ambdues parts, ja que el cònsol ha assegurat que estan 'contents de la solució que vam prendre', veient els efectius humans i els resultats de Secnoa. 

Espot ha considerat que 'hi ha alternatives i hem de fer les coses ben fetes', racionalitzant la despesa en funció dels ingressos; però també s'ha mostrat obert a parlar amb el cònsol de la Massana 'i més si hi ha un inversor privat que estigui interessat en els tres sectors. 'Si per Ordino – Arcalís i pel Comú és beneficiós, en parlarem', ha sentenciat, tot i que ha admès que, de moment, no hi ha cap proposta concreta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT