PUBLICITAT

PS: "Cinca no vol la llei contra les comissions perquè després del Govern haurà de tornar a la banca"

  • Els socialdemòcrates reiteren que cal aprovar una llei que impedeixi aquesta comissió
  • Creuen que el Govern no vol perquè no es volen enfrontar als 'lobbys' bancaris
29032012_barcia
Gerard Barcia. Foto: EL PERIÒDIC
La roda de premsa setmanal del Partit Socialdemòcrata s'ha centrat, aquest dijous, en la proposició de llei per congelar les comissions que vol presentar el grup parlamentari. Tal com ha indicat el conseller Gerard Barcia, l'objectiu és impedir que la banca imposi aquestes taxes, i assegura que no es tracta d'una proposició de llei més intervencionista que la que ja es va aprovar en congelar els preus dels lloguers.

Tot i estar convençut que és el millor per al país, el conseller preveu que l'acceptació del Govern no serà positiva, i apunta que 'governen per a certs 'lobbys', i ho fan en detriment dels altres'. De fet, la idea exposada pel ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, de regular la lliure competència i impedir que els bancs acordin establir les mateixes taxes no és que sigui rebutjada pel PS, però sí que creuen que el prioritari és congelar les comissions.

Tant Barcia com el president del PS, Víctor Naudi, han criticat el posicionament del Govern, indicant que el ministre 'un dia diu que no s'hi pot fer res perquè és un mercat privat i l'altre dia diu que s'ha de regular la lliure competència'. Per això creuen que 'vista la procedència de Cinca és fàcil saber perquè va endavant i endarrere en el seu posicionament'. De fet, Barcia ha afegit que 'sabem que després de passar pel Govern possiblement tornarà a la banca', i per tant consideren que no li interessa enfrontar-se a aquest sector.

Així, Barcia ha assegurat que el problema és 'la incapacitat del Govern d'enfrontar-se als poders fàctics', i que això perjudicarà l'economia del país. Naudi ha opinat que la situació del país ja és prou complicada i que aquestes comissions 'seran un fre' per a les empreses que ja tenen dificultats. A més, opinen que 'la banca ja sap el que fa, i saben que actualment no pagar amb targeta és gairebé impossible'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT