PUBLICITAT

La Massana tanca la liquidació del pressupost 2011 amb un superàvit d'1,5 MEUR

  • L'endeutament de la parròquia es redueix un 14% respecte el 2010 però encara se situa per sobre del que marca la Llei de finances comunals
  • Baró diu que es perfila la tendència a la baixa gràcies a laes fortes mesures de contenció
29032012_lamassana
La sessió també ha servit per prendre jurament als deseners. Foto: COMÚ DE LA MASSANA
El Comú de la Massana ha tancat la liquidació del pressupost del 2011 amb un superàvit d'1.536.675 euros. Així s'ha posat de relleu durant la sessió de consell de Comú celebrada aquest dijous, on també s'ha fet pública la reducció de la xifra d'endeutament, concretament en 3,6 milions d'euros, és a dir, un 14% per sota del passat exercici, tot i que encara se situa per sobre del que marca la Llei de finances comunals.

Les dades presentades aquest dijous mostren que el deute del Comú de la Massana és de 15.938.516 euros, amb una reducció d’1,8 milions respecte el 2010. En aquest sentit, el deute d’EMAP SA és de 24.986.851 euros amb una reducció de 2,6 milions d’euros; i el Valls del Nord SA és de 2.085.820 euros, en aquest cas, amb un increment de 900.000 euros respecte el 2010, tal com ha informat el Comú a través d'un comunicat. 

En relació a aquestes xifres, el cònsol major, David Baró ha assenyalat que 'som conscients que en aquests moments estem per sobre del que indica la llei de finances comunals, però en els últims anys s’està perfilant clarament la tendència a la baixa de l’endeutament, gràcies a fortes mesures de contenció, i a més estem treballant en un pla de xoc a les estacions i amb l’entrada de capital privat'.

El Comú assenyala que el pressupost de despeses se situa en 10,4 milions d’euros, un 12,19% menys que l’exercici anterior. El conseller de Finances, Miquel Llongueras ha recordat que en l’exercici anterior les despeses ja havien disminuït en 2,5 milions d’euros. El conseller ha remarcat que s’ha fet un esforç de contenció en tots els capítols, destacant el 5,5% de reducció de les despeses de personal.

Pel que fa a les inversions, el Comú ha assenyalat que s’ha executat un 42% del pressupostat. Segons Llongueras, 'ens hem centrat a realitzar les inversions necessàries per a la bona marxa de la parròquia, mantenint en condicions tots els equipaments i millorant la qualitat de vida als pobles'. Pel que fa al pressupost d’ingressos, ha estat superior al de despeses, i ascendeix a 11,9 milions d’euros.

D’altra banda, en la sessió d’aquest dijous han pres jurament els deseners davant la capitana del Comú, Sandra Bonet, la primera dona que ostenta aquest càrrec a la Massana. Gerard Gelabert, Jaume Areny i Xavier Garcia són des d’ara els deseners i tenen la funció de vetllar pel manteniment de l’ordre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT