PUBLICITAT

Poca afectació al Principat de la vaga general espanyola

  • Hi ha hagut un seguiment del 30% als centres d'ensenyament espanyols i una afectació "mínima" al servei de Correus, d'un 12%
  • Alberto Moreno, ambaixador d'Espanya a Andorra, ha declar que s'està funcionant amb normalitat
29032012_facana
Façana de l'escola secundaria de la Margineda, imatge d'arxiu. Foto: ANA/ D.R.
La vaga general convocada pels sindicats i moviments socials a Espanya ha tingut una afectació del 30% a les escoles i a l'institut espanyol d'Andorra. Aquestes són les dades proporcionades per la Junta de personal dels treballadors de l'administració pública espanyola al Principat aquest dijous al matí, de mans del responsable de CCOO, Pedro Medina. El seguiment és major a l'institut que a les escoles, ha indicat Medina, on el 50% de la plantilla ha optat per fer vaga.

A les escoles, Escaldes i Andorra la Vella són les parròquies on més funcionaris han decidit no acudir a les aules aquest dijous. En total, un 30% dels gairebé 100 funcionaris espanyols que desenvolupen la seva tasca en aquests sectors han volgut donar suport a la convocatòria de vaga general, "complint la previsió inicial", ha afirmat Medina. D'altra banda, alguns d'aquests funcionaris -una trentena, segons les previsions dels sindicats- es desplaçaran aquesta tarda a la Seu d'Urgell per unir-se a la manifestació convocada contra la reforma laboral del Govern espanyol.

Pel que fa al seguiment de la vaga general al servei de Correus espanyol, és "mínim", segons han indicat des del seu departament de comunicació. Dels 41 treballadors que té el servei al Principat, tan sols cinc han optat per secundar la convocatòria de vaga mentre que la resta han decidit treballar normalment. És a dir, poc més del 12% dels treballadors de Correus espanyols han decidit aquest dijous secundar la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral del Govern espanyol. Així, només el repartiment a la Massana i a Encamp es pot veure 'parcialment afectat', donat que hi ha un empleat menys a cada parròquia. Amb tot, però l'atenció al client i el funcionament de correus és normal.
Alberto Moreno, ambaixador d'Espanya a Andorra, ha explicat a l'ANA que la vaga 'no està afectant els serveis' i que 'aquí (a Andorra) funcionem amb normalitat'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT