PUBLICITAT

La prova per accedir a la universitat des de l'FP estarà enllestida el curs vinent

  • Educació treballa per homologar la convalidació dels títols de Formació Professional amb França
29032012_sue
La ministra d'Educació, Roser Suñé, durant la vista a Aixovall. Foto: ÀLEX LARA
La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, ha visitat aquest dijous el Centre de Formació Professional d'Aixovall amb motiu de la jornada anual de portes obertes per donar a conèixer les formacions que ofereix als alumnes que finalitzen la secundària. Suñé ha volgut remarcar que sempre hi haurà una passarel·la entre els batxillerats professionals i l'accés a la universitat, tot i que només una part reduïda dels estudiants opten per aquesta sortida. En aquest sentit, s'està treballant per crear la prova d'accés específica, que estarà enllestida el curs vinent, així com per aconseguir que aquests estudis es puguin homologar a França, tal com ja és possible a Espanya. Una altra de les línies de treball és la creació del Batxillerat Professional (BP) per la branca d'activitats esportives i de lleure, per tal que les cinc especialitats que ofereix el centre actualment tinguin tant el Diploma d'Ensenyament Superior (DEP) com el grau superior de BP.
El Centre de Formació Professional d'Aixovall compta actualment amb 130 alumnes, una xifra que es manté estable en els últims anys. La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, ha explicat que les instal·lacions estan preparades per rebre fins a 200 alumnes, i que les jornades de portes obertes com la d'aquest dijous contribueixen a captar nous estudiants.

En aquests moments s'imparteixen cinc especialitats: la sanitària i social, la de microinformàtica i xarxes, la de secretariat multilingüe, la d'estètica, cosmètica i perfumeria, i la d'activitats esportives i de lleure. Totes les branques tenen el grau de Diploma d'Ensenyament Superior i el de Batxillerat Professional excepte l'últim, que encara no disposa de BP tot i que l'objectiu és treballar per poder-lo oferir en un futur. Les branques amb més èxit són la sanitària i la de microinformàtica, mentre que la d'estètica i l'esportiva són les més noves i per tant encara s'estan consolidant. Pel que fa a possibles noves formacions, en aquests moments no n'hi ha cap d'immediata, però es continua treballant en sintonia amb el món laboral per detectar possibles necessitats.

Pel que fa a l'accés a la universitat després d'un BP, la ministra ha dit que és un percentatge reduït d'alumnes els que opten per aquesta via, però ha assegurat que la passarel·la es mantindrà. De fet, ha volgut remarcar aquesta qüestió tenint en compte que va ser un tema que va portar certa confusió. De moment, encara es manté l'accés directe i un període transitori, però de cara el curs vinent Suñé ha anunciat que la prova específica ja estarà enllestida. D'altra banda, la ministra ha dit que amb el Batxillerat Professional no hi ha dificultats per accedir a les universitats espanyoles, i amb França s'està treballant en el procés de reconeixement, que podria ser una realitat durant el pròxim curs.

Roser Suñé també ha destacat la importància de la col·laboració del sector privat per oferir estades als alumnes. En aquests moments hi ha 170 empreses que hi participen, i per tant hi ha molta sinèrgia amb el món laboral. Tot i que no hi ha estadístiques, Suñé ha assegurat que gran part dels alumnes troben feina sense dificultats.

El director del Departament de Formació Professional i Serveis Escolars, Joaquim Torredà, ha afegit que les jornades de portes obertes són moments importants per captar nous estudiants, i ha destacat que a banda de la via presencial, també es poden cursar els estudis com a candidats lliures, i també s'està desenvolupant la manera de reconèixer i validar l'experiència professional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT