PUBLICITAT

Vilanova diu als joves que la xarxa és una «pena addicional»

  • El politòleg explica el paper de les declaracions de drets en democràcia
ÈLIA ORTS GARRI
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Pere Vilanova, ahir, es dirigeix al públic del Centre de Formació Professional. Foto: TONY LARA

La imputació d'un delicte a una persona «ja és una pena», una condemna, però si a més es fa a Internet, «és una pena addicional». Així alertava el catedràtic de ciències polítiques de la Universitat de Barcelona i assessor del Consell General per a l'elaboració de la Constitució, Pere Vilanova, als joves del perill de fer determinats comentaris a la xarxa, doncs aquests queden allà permanentment. De moment. Doncs encara que a nivell de la Comissió Europea es treballi per poder fer efectiu el «dret a l'oblit», a eliminar determinades informacions personals d'internet, encara queda molt per fer abans d'aconseguir-ho.

Vilanova va explicar als estudiants presents a l'auditori del Centre de Formació Professional que per acusar s'ha de poder demostrar i va criticar «l'anonimat absolut» que permet la xarxa a l'hora d'insultar i imputar delictes, és a dir, per vulnerar drets a tercers. En aquest sentit, el catedràtic va fer notar als joves les diferències que es fan quan s'és víctima d'una injustícia i quan es comet.

Això va ser després de comentar als alumnes que de drets n'hi ha de diferents tipologies i que alguns són de difícil identificació. Així mateix, va recordar-los que les declaracions de drets i que es respectin és la base del sistema democràtic, n'és «la columna vertebral», doncs a partir d'aquí és vàlid el «contracte social» pel qual s'escullen uns governants.

Qui va ser membre del Tribunal Constitucional andorrà també va exposar les diferents visions d'un mateix dret segons el país, criticant el que representa Guantánamo i els drets que s'hi vulneren.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT