PUBLICITAT

Aprendre l'art de la xocolata en dues hores

  • Parés ensenya a elaborar mones senzilles i explica alguns dels secrets de l'ofici del xocolater
E. O. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Parés treballa la xocolata, ahir Foto: TONY LARA

Joan Parés Juncà, pastisser jubilat, tenia ahir la missió d'ensenyar a fer ous de Pasqua en dues hores i mitja. Per tant, «ensenyaré a fer una mona, coses fàcils i que puguin fer a casa», deia abans de començar el taller a l'Escola d'Art de Sant Julià de Lòra, perquè la voluntat era que els assistents poguessin elaborar la seva pròpia mona a casa. Figures fetes amb xocolata negra, amb llet i blanca.

«Tothom pot fer una mona», assegurava Parés, explicant que el dia anterior havia fet el taller amb infants i que aquests van xalar moltíssim fent les seves mones a partir de les peces que ell els havia preparat. Però el repte no és senzill. Treballar la xocolata té els seus secrets: «El més difícil és temperar la xocolata», doncs aquesta té tres components –el sucre, el cacau i la mantega de cacau– i igual que amb l'aigua i l'oli, és gairebé impossible fusionar-ho. I un cop s'aconsegueix, s'ha de «treballar en el moment precís». «És com la cera i es va endurint», i per encertar-la no hi ha altra: «és qüestió d'ofici». Si es treballa quan no té la temperatura adequada es pot trencar o quedar lletja, va advertir Parés.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT