PUBLICITAT

La Duana realitzarà torns de treball de 12 hores al setembre

  • L'objectiu és la millora de les condicions laborals i de la vida familiar
  • La mesura implantada s'aplicarà inicialment en període de proves
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un agent de la Duana parla amb el conductor d'un camió. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Govern ha aprovat la implantació d'un model de treball basat en torns de dotze hores per als treballadors de la Duana. Segons va explicar ahir l'Executiu en un comunicat, aquesta mesura s'ha pres amb l'objectiu de millorar les condicions de treball i afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral dels agents del cos de Duana. La mesura s'aplicarà en període de prova durant sis mesos a partir del mes de setembre.

L'Administració central preveu que la implantació d'aquest nou model de torns comporti també un estalvi econòmic, ja que el personal efectuarà menys viatges diaris a les respectives duanes, amb la conseqüent disminució de dietes i de despeses de carburant. A més, segons va assenyalar l'Executiu, s'aconseguirà una optimització dels recursos humans i durà a terme una redistribució dels efectius per potenciar altres àrees de la Duana.

Les reivindicacions de canvi van ser recollides pel Sindicat de Funcionaris, que va portar a la consideració de la direcció de la Duana la demanda formal de modificació de l'horari actual basat en quatre torns al Despatx de Control Nacional Juxtaposat de Porta i cinc torns a la Duana de Sant Julià de Lòria.

Un grup de treball amb representació de la direcció i del sindicat va elaborar i proposar a la totalitat dels treballadors dues propostes de canvis: una basada en l'actual sistema de torns de vuit hores i una segona opció amb rotacions de dotze hores. Després d'una votació interna, la proposta de torns de dotze hores va ser la més acceptada.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT