PUBLICITAT

Cinca diu que es prendran mesures per garantir la lliure competència després de l'acord dels bancs per la comissió

  • Cinca ha descartat l'opció que apuntava la consellera general Meritxell Mateu de crear una llei antimonopoli
  • El Govern està reflexionant sobre la qüestió i es reunirà properament amb l'ABA
27032012_cinca
El Govern, Coalició Reformista i APC mantenen reunions previas al plé de la camara per aclarar postures i plantejar sortides a la situació actual. Foto: JOSE BLANCO
El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha anunciat que el Govern està estudiant mesures legals per poder garantir al màxim la lliure competència entre sectors econòmics, arran de l'acord al qual han arribat els bancs per fixar una comissió per les operacions amb targeta i que considera que atempta contra la llibertat de competència. Cinca ha posat de manifest que en d'altres països hi ha organismes com els tribunals de competènciaque tenen aquesta missió i que a Andorra 'sembla que no hi ha res on ens puguem agafar actualment'.

El ministre ha dit que la voluntat no és fer una intervenció dels preus, i també ha descartat l'opció que apuntava la consellera general Meritxell Mateu de crear una llei antimonopoli, ja que no és un monopoli sinó un oligopoli i, a més, 'no estem parlant d'un sector tancat'. En tot cas, ha indicat que el Govern està reflexionant sobre la qüestió, que ja s'ha traslladat la preocupació a l'Associació de Bancs i que properament s'hi reuniran.

Pel que fa a l'anunci del Partit Socialdemòcrata de presentar una proposició de llei per congelar les comissions, Cinca ha declinat valorar la proposta perquè no tenen informació suficient per saber com ho volen abordar. En tot cas, entén que amb aquesta proposta el PS el que volia era posar de relleu la seva preocupació sobre la qüestió.

D'altra banda, Jordi Cinca ha confirmat que l'exministre Antoni Riberaygua serà l'assessor encarregat de l'Oficina del Joc, que haurà d'analitzar quines implicacions té obrir el joc per Andorra i fer la proposta de text legal. Cinca ha indicat que Riberaygua comptarà amb el suport tècnic i administratiu del Govern, i que no s'ha fixat cap calendari per tenir enllestit el projecte de llei. Riberaygua tindrà un contracte per hores de dedicació i percebrà la tarifa mínima establerta pel Col·legi d'Advocats menys el 25%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT