PUBLICITAT

Neix una plataforma de suport al candidat socialista a les presidencials franceses

  • El candidat a diputat a l'estranger per a les eleccions legislatives franceses pel Partit Radical exposa els eixos principals del seu programa als residents francesos
27032012_aboumackaye
Joseph Aboumackaye, professor d'economia del Lycée Comte de Foix, impulsor de la plataforma de residents francesos a Andorra de suport al candidat socialista ales presidencials franceses François Hollande. Foto:BARNABERE
27032012_onses3
El candidat a les eleccions legislatives franceses per a Espanya, Portugal, Andorra i Mònaco del Parti Radical, Richard Onses. Foto: ANA/ N.M.
Les eleccions franceses arriben al Principat. Joseph Aboumackaye, professor d'economia del Lycée Comte de Foix, ha obert un compte de correu electrònic perquè tots aquells residents francesos a Andorra que vulguin saber més sobre el programa del candidat socialista a les presidencials franceses, François Hollande, puguin adreçar-s'hi. Aboumackaye vol així impulsar una plataforma a Andorra de suport al candidat del PS. Per altra banda, el candidat a les eleccions legislatives franceses per a diputat a l'estranger pel Partit Radical, Richard Onses, ha visitat Andorra aquest dimarts. El candidat opta a representar els residents francesos a Espanya, Portugal, Andorra i Mònaco, i ha volgut veure les condicions en què es troben al Principat. Durant la seva estada ha visitat el Lycée Compte de Foix, s'ha reunit amb el seu director i ha ofert una xerrada amb els residents francesos per exposar els eixos principals del seu programa.


Un dels fundadors del Partit Socialista francès a Andorra, Joseph Aboumackaye, impulsa una plataforma de suport a la candidatura de François Hollande a les eleccions presidencials franceses del 22 d'abril. Aboumackaye, professor d'economia del Lycée Comte de Foix, des d'aquest cap de setmana ha obert un compte de correu electrònic (csad.hollande@yahoo. fr) que posa a disposició dels residents francesos al Principat perquè deixin constància de les seves preocupacions i fer les demandes que considerin oportunes en relació al programa electoral d'Hollande. Segons ha explicat l'impulsor de la plataforma a l'ANA, totes les qüestions plantejades sobre el programa electoral del candidat socialista tindran resposta personalitzada, si així es demana, amb reunions en les quals fins i tot podran participar-hi delegats de l'oficina del PS a París.

Al seu torn, Richard Onses ha declart a l'ANA que 'el meu programa és fruit d'una reflexió de 20 anys d'experiència'.  Onses té orígens catalans i afirma que respondrà, en cas de sortir elegit, a 'les preocupacions immediates del dia a dia dels residents francesos a Andorra' gràcies al coneixement que en té pels 'nombrosos correus electrònics i visites sobre el terreny'. El candidat radical proposa dotze prioritats com a eixos principals del seu programa. Aposta per 'desenvolupar a l'Euroregió, enmig de la qual es troba Andorra, inversions industrials que crearien més de 500 nous llocs de treball'. Vol instaurar també una finestreta única de jubilació ja que actualment 'és molt complicat pujar un expedient de jubilació quan es treballa en un país forà'.

A més, Richard Onses proposa la creació d'un impost per a les transaccions financeres, però s'oposa als projectes d'altres partits per imposar a França les rendes de treball dels francesos a l'estranger, i de taxar les residències secundàries a França dels residents a l'estranger. Ho qualifica 'd'aberració electoralista'. Afirma que es tracta 'd'un projecte que afectaria a 320.000 habitatges que en molts dels casos es tracta de patrimoni familiar'. A la xerrada que va tenir lloc a l'Hotel Diplomàtic d'Andorra la Vella, va indicar que una de les seves prioritats és optimitzar els acords de doble nacionalitat amb Espanya i Portugal, i negociar amb Andorra i Mònaco per aconseguir que també permetin la doble nacionalitat, tot i que ha reconegut que encara no ha iniciat cap contacte en aquest sentit.

D'altra banda, el candidat del Partit Radical francès vol mantenir la gratuïtat dels Lycées per als infants amb nacionalitat francesa, que segons assegura, el PS ho vol suprimir. També proposa crear 100 borses d'estudis superiors, crear residències per a la gent gran a Lisboa, Madrid, Barcelona i Alacant. Aquest any és la primera vegada que seran els residents a l'estranger els que votaran directament, a les eleccions, quin diputat volen que els representi. Són 2,3 milions de francesos que resideixen a l'estranger que han d'elegir onze diputats. Fins al moment, dels diversos candidats, Onses és l'únic que ha visitat el Principat, i ho ha fet en la seva darrera parada després de visitar una dotzena de localitzacions entre Espanya, Portugal i Mònaco. Richard Onses assegura que manté un contacte directe amb els electors que a través del seu perfil al Facebook li fan demandes sobre les seves propostes i 'no necessito intermediaris pel que fa a mi'.


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT