PUBLICITAT

Meritxell Mateu proposa treballar en una llei antimonopoli

  • La consellera demòcrata ha declarat que la decisió de tots els bancs d'aplicar una comissió per a les operacions amb targetes de crèdit atempta contra el lliure mercat
  • No aposta per l'opció del PS perquè la considera arbitrària i  massa intervencionista
27032012_meritxelllmateu
La consellera general demòcrata Meritxell Mateu en una imatge d'arxiu. Foto: ANA
La consellera demòcrata Meritxell Mateu ha criticat aquest dimecres la decisió dels bancs d'aplicar una comissió per les operacions amb targetes de crèdit del país. Mateu, en declaracions a RNA, considera que el fet que s'hagin posat d'acord tots els bancs al mateix moment i pel mateix motiu és una pràctica monopolística que atempta contra el lliure mercat. Per aquest motiu, més que la proposta del Partit Sociademòcrata de fer una llei per congelar les comissions, Mateu aposta per treballar una llei antimonopoli.

Mertixell Mateu ha dit que una cosa és que un banc decideixi aplicar comissions, i l'altra és que totes les entitats s'hagin posat d'acord al mateix moment i pel mateix motiu, cosa que ha qualificat de fenomen de 'càrtel i de monopoli', ja que troba que no pot ser que tot el país hagi de conformar-se per la decisió que ha pres tot un sector sense que ningú hi pugui fer res.

Mateu ha indicat que ho ha parlat amb alguns companys del grup parlamentari demòcrata i creu que seria bo poder treballar amb una llei antimonopoli. Quant a la proposta delPS de fer una llei que congeli les comissions, la consellera ha dit que no n'és partidària perquè no li agrada l'arbitrarietat i perquè és massa intervencionista.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT