PUBLICITAT

El TC torna a anul·lar la sentència del Superior que donava la raó a Canillo en l'afer del riu de Massat

  • El TC considera que s'ha vulnerat el dret a la jurisdicció perquè la Sala Administrativa no té competència territorial
  •  S'anul·la la sentència del TS que considerava que el lloc on es duien a terme unes obres pertanyia a Canillo, i que per tant el cònsol major d'Encamp no les podia aturar
28032012_encamp
Imatge de la zona del conflicte. Foto: ANA
El Tribunal Constitucional ha estimat el nou recurs d'empara presentat pel Comú d'Encamp en l'afer del riu de Massat. D'aquesta manera, el TC anul·la la sentència del 4 de març del 2011 dictada per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, que per segona vegada deixava sense efecte la decisió d'aturar unes obres a la zona del riu de Massat per part del cònsol major d'Encamp per trobar-se en territori de Canillo. El TC, segons la sentència que publica el BOPA aquest dimecres, considera que s'ha vulnerat el dret a la jurisdicció perquè la Sala Administrativa no té competència territorial i que la qüestió l'hauria de resoldre la jurisdicció civil.
El Tribunal Constitucional ha tornat a dictar sentència sobre l'afer dels límits territorials de la zona del riu de Massat, a Bordes d'Envalira. L'Alt Tribunal ha anul·lat la sentència del 4 de març del 2011 i l'aute del 23 de maig del mateix any, dictats per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, i retrotreu les actuacions al moment anterior a aquesta sentència.

D'aquesta manera, s'anul·la la sentència del TS que considerava que el lloc on es duien a terme unes obres l'any 2005 pertanyia a Canillo, i que per tant el cònsol major d'Encamp no les podia aturar.

El TC considera que la Sala Administrativa no té competències territorials per decidir a quina parròquia pertanyia el terreny, i que aquesta qüestió l'ha de decidir la Sala Civil engegant el procediment d'atermenament. D'aquesta manera, l'afer queda ara aturat, a no ser que un dels dos comuns decidís portar l'afer a la jurisdicció civil.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT