PUBLICITAT

El cicloturisme és l'aposta

  • Andorra Turisme i RPM ofereixen emular el 29 de setembre l'etapa Barcelona-Andorra del Tour 2009
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peris, Budzaku i Porcar, ahir en la presentació de l'Etape, a la nova seu d'Andorra Turisme Foto: SFG

Diu Betim Budzaku, gerent d'Andorra Turisme, que amb 50.000 euros que aportarà l'entitat hi haurà un impacte econòmic al Principat de 340.000 en concepte, principalment, de les 2.000 pernoctacions que s'esperen. La cita serà el 29 de setembre, amb un proposta de cicloturisme d'alts vols, amb la innovació de L'Etape, una jornada -12 hores per fer-la- per als amants d'aquest esport que unirà Barcelona i Arcalís, emulant tal qual -«calcant», va assegurar Rubén Peris, director de la prova- l'etapa del Tour de França de 2009. No es tracta de la clàssica marxa cicloturista amb sortida i arribada en el mateix punt, sinó una unió lineal i, el que és més un reclam per als aficionats, una traslació a les seves vides de l'èpica del Tour.

El repte és obra de RPM Racing, empresa organitzadora d'esdeveniments esportius, que aprofitarà la seva filiació amb ASO -Tour, Dakar, Vuelta, Marató de Barcelona, de París...- per fer publicitat bona a França i altres països de la seva influència. Així, la previsió és tenir una participació d'entre 800 i 1.000 ciclistes amb preparació física suficient com per carregar-se les cames amb 224km, amb les ascensions de Montserrat (435m), Port de Solsona (708m), Coll de Serra-Seca (1.160m), Port del Comte (1.249m) i Coll d'Arcalís (2.240m).

El preu de la inscripció està en estudi -entre 35 i 50-, i inclourà llicència federativa obligatòria -si no es té, es pagarà una d'un dia amb la inscripció. De moment, la pàgina web de la cursa (www.letapebcn-and.com) no està operativa -«en 15 dies», va confirmar Peris-, i serà l'única via per inscriure's.

EL 29 DE SETEMBRE, PER CALENDARI / Situar el 29 de setembre una marxa com aquesta sobta en el món del cicloturisme, perquè queda massa allunyada del calendari habitual, que deixa les grans cites per abans d'agost. Així, deixar-la per després de l'estiu té com a principal raó que els caps de setmana fins agost són plens de marxes d'aquest tipus, i es busca el major impacte possible, en una data que és una aposta forta, si no un risc.

QUEBRANTAHUESOS I VOLTA ALS PORTS / Aquesta cita no té intenció, segons va afirmar Juan Porcar, conseller delegat de RPM Racing, de ser competència directa de la Quebrantahuesos (26 de juny), cita mítica per als cicloturistes -8.000 corredors-, tot i que cal recordar que el Principat acull l'1 de juliol la Volta als Ports (35 edicions, aquest any), amb una aportació d'Andorra Turisme que mai no superarà els 5.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT