PUBLICITAT

Inversió d'origen rus i 22 milions per fer l'aquari més gran d'Europa

  • Tindria més capacitat que el de l'Expo de Saragossa i el sector turístic aplaudiria la seva instal·lació
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una imatge de l'aquari fluvial de Saragossa, amb el que la proposta andorrana vol competir. Foto: EL PERIÒDIC

En mig de la cerca de nous models turístics per cobrir la temporada baixa, el principal motor del país celebraria un projecte per desestacionalitzar el sector. La creació d'un aquari al Principat, amb el repte de que sigui l'exposició fluvial més gran d'Europa. Una possibilitat que no s'hauria de quedar en el paper, ja que el projecte està preparat i redactat. Només faltaria l'aprovació definitiva i atreure la inversió necessària. Encara que bona part d'aquesta podria haver-hi estat pactada prèviament.

Fonts properes a la negociació de l'aquari estimen que un inversor d'origen rus podria estar totalment interessat en fer possible aquest projecte. I fins i tot hauria depositat fins a 22 milions d'euros a una entitat bancària del país, destinats només per aquest fi, segons fonts financeres.

Número u europeu / «És un projecte preparat i fet», va confirmar ahir en relació a la creació de l'aquari el portaveu dels hotelers andorrans, Joan Antoni Azurmendi. Segons ell, la intenció ferma de crear un aquari «existeix» i no seria complicat «perquè no és necessari un gran pressupost». Encara reconèixer que està «pendent» i que «falta més» capital, de moment afirma que hi han inversors, encara que no es pronuncia en relació a la seva autoria o la quantitat preparada.

L'aquari no seria un altre més en el panorama internacional. Ja que la intenció principal del recinte no seria la de donar un servei d'oci més, sinó una atracció de gran valor afegit pel turisme. El repte principal ho deixa clar. Els artífexs de l'estudi volen que sigui «el més gran d'Europa» en la seva categoria. Així ho confirma Azurmendi, que espera que, amb innovacions com aquesta, es rellanci el turisme a la tardor i a la primavera.

Es tractaria d'un aquari fluvial. Una varietat d'exposició per peixos d'aigua dolça, i la gran referència on s'han fixat per el·laborar aquest projecte seria el que es va instal·lar a Saragossa amb motiu de l'Expo de 2008. En l'actualitat, el recinte aragonès ocupa el primer lloc com espai més gran d'Europa i tercer al mon. El gran objectiu andorrà és el de posar-s'hi al front d'aquesta llista.

D'altra banda, Azurmendi estima que no hauria de ser molt complicat instal·lar l'aquari, ja que «a més de no requerir un gran pressupost, la construcció no seria llarga». A més, aquest tipus d'ubicacions s'acostumen a crear en un temps rècord.

Encara que es massa aviat per donar xifres de visitants, l'hoteler assenyala que a Saragossa hi van de l'ordre dels 100.000 visitants anuals, «i això que és una ciutat de pas i no una destinació turística».

Aquesta és, precisament, la punta de llança del sector amb aquest aquari. L'experiència i les infraestructures com país destinat al turisme serien ideals, relata Azurmendi, qui explica que l'èxit de Saragossa tindria que ser molt més notori al Principat.

De moment, per ser el primer d'Europa tindria que competir, en principi, amb l'emblema de la capital aragonesa. A la ciutat de la Expo 2008, el recinte compta amb 3.400 metres d'exposició i al seu interior hi han més de 7.000 espècies de peixos diferents, representant diferents rius i llacs del mon.

«Lògicament, atrauria més visitants –que el de Saragossa–, fins i tot als mesos dolents pel sector de la tardor i la primavera», preveu l'hoteler. Segons ell, no seria un atractiu només de compatibilitat amb el que ja ofereix el país. Al contrari. Tindria que tractar-se d'una nova opció capaç de mobilitzar interessats per si mateixa. Com Caldea.

Pel sector turístic és una nova oportunitat, tal i com diu l'hoteler, per desestacionalitzar el sector. «Necessitem tres o quatre Caldeas», diu en relació a instal·lar al país aquest aquari. «Podria ser un referent igual» que ho és el centre termolùdic d'Escaldes. «Es tractaria d'un gran parc temàtic que donaria un fort valor afegit al país», referma l'hoteler, que es posiciona a favor d'aquest tipus de projectes per tenir clients tot l'any.

A més, es manté favorable a opcions com que es promocionés més l'aquari quan no hi ha neu. «Necessitem estímuls per quan l'ocupació hotelera està sota mínims», manifesta amb aquest producte. Tal i com ell espera, amb aquestes quatre Caldeas es podria desestacionalitzar el sector. En relació a les altres possibles opcions, Azurmendi parla de la creació d'un casino, ja que «és una possibilitat també de parc temàtic tancat», a més de tot el que estigui relacionat amb animals. I es que, segons ell, una referència en aquest tipus de turisme és el Loro Parque, a Canàries. Aquest rep fins a un milió de visitants a l'any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT