PUBLICITAT

El Govern crea l'Oficina del Joc com a pas previ a regular el sector

  • Una comissió interministerial elaborarà els estudis i prospeccions necessaris
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els jocs d'atzar forans, com la loteria, ja estan presents al país. Foto: ÀLEX LARA

El Govern va aprovar la creació de l'Oficina del Joc en un decret que es publicarà avui al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra. L'Executiu va explicar ahir en un comunicat que la posada en marxa d'aquest ens, dedicat a estudiar les implicacions legals, socials i econòmiques del sector, representa el primer pas del procés de regulació que ha de culminar amb l'aprovació d'una llei del joc que permeti l'obertura d'establiments «dins dels més rigorosos paràmetres de legalitat i transparència».

El comunicat informava que el Consell de Ministres va aprovar el 7 de març passat la creació de l'Oficina del Joc, que dependrà orgànicament de la Presidència del Govern i que estarà integrada per un responsable i un administratiu, els dos proveïts des de dins de la funció pública per evitar sobrecostos de personal, i que tindrà per missió primordial elaborar els estudis i informes necessaris per avaluar l'impacte social i econòmic i les implicacions legals del desenvolupament del sector del joc a Andorra.

En la mateixa sessió del Consell de Ministres es va acordar la creació d'una Comissió interministerial, presidida pel responsable de l'Oficina, per coordinar els esforços dels diferents ministeris i departaments implicats, Economia, Interior, Salut i Benestar, per elaborar els estudis i prospeccions necessaris.

L'Oficina del Joc també treballarà per a reformar l'actual Llei del Bingo i per regular els jocs d'atzar forans, com les loteries, que actualment ja estan presents a Andorra, de tal manera que els ciutadans andorrans també puguin rebre els beneficis socials que es deriven d'aquests jocs.

L'aprovació d'aquest decret de creació de l'Oficina del Joc s'emmarca en la voluntat d'establir una llei del joc al país, tal i com ja va anunciar el Cap de Govern, Toni Martí, en la seva compareixença televisiva del 19 de setembre, en la què exposava les línies per sortir de la crisi. En relació al sector del joc, el Govern considera que «ara es donen les condicions oportunes» per poder regular-lo, «un cop l'estatut internacional d'Andorra ja està madur i el Principat és vist per la comunitat internacional com un país cooperant que s'acull de forma estricta als estàndards de transparència». Per això, com a pas previ a la regulació del sector, el Govern opta «per avaluar totes les implicacions i possibles impactes del desenvolupament de l'activitat del joc al Principat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT