PUBLICITAT

Els tentacles de la vaga arriben a Andorra

  • Els treballadors públics espanyols al Principat s'hi adhereixen
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Els treballadors de l'Administració pública espanyola a Andorra s'adheriran a la vaga general prevista per demà dijous. Així ho van fer públic en un comunicat ahir en el que posen de relleu el seu rebuig a la política de retallades que està duent a terme el Govern espanyol. La Junta de Personal manifesta que seguiran la vaga per demanar la retirada de la reforma laboral, la implantació d'una reforma econòmica que creï llocs de feina i per la instauració de mesures de control dels mercats financers i per una fiscalitat justa.

Els funcionaris lamenten que les polítiques dels governs només es basin exclusivament en la reducció del dèficit per la via de les retallades en serveis socials, en els sous dels treballadors i en la disminució dels serveis de la inversió pública. En aquest sentit, el comunicat destaca que el canvi de govern espanyol ha «accentuat el ritme i l'agressivitat» de les retallades.

El comunicat posa de relleu que la reforma laboral aprovada pel Govern espanyol «s'alinea de manera obscena amb els interessos de la gran patronal». I en aquest sentit denuncien que aquesta reforma no genera llocs de treball sinó que abarateix els acomiadaments i que els alts índex d'atur s'utilitzen per generar por i «desligitimar als qui defensen els seus drets».

Així mateix, la celebració de la vaga general a Espanya tindrà també incidència en el sector del transport andorrà de mercaderies i en el de passatgers.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT