PUBLICITAT

Vuit candidants per dirigir la comissió de gestió del Madriu

  • Divendres hi ha prevista una reunió per fer una valoració de les propostes
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Uns excursionistes a la Vall del Madriu. Foto: ANA

La Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, formada pels quatre comuns implicats i presidida pel cònsol major d'Encamp, ha rebut un total de vuit candidatures per al càrrec de director de l'òrgan. Aquest divendres hi ha prevista una reunió en la qual es farà una primera valoració de les propostes, tenint en compte que es busca una persona amb formació tècnica especialitzada en medi ambient i amb coneixements de biologia o geologia, que tingui molta experiència, que conegui el medi i el país, i amb capacitat de negociació i comunicació.

El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, ha explicat a l'ANA que s'han rebut un total de vuit candidatures d'entre les quals s'escollirà el director de la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Aquest divendres la comissió té una reunió per fer un primer anàlisi dels perfils i la intenció és que, un cop fetes les entrevistes pertinents, en les pròximes setmanes es pugui nomenar el càrrec.

El director serà l'encarregat de gestionar els recursos humans, elaborar el pressupost i executar les decisions de la Comissió de Gestió. Mas ha indicat que ja hi ha alguns projectes a punt de concretar que podrien ser una realitat aquest any, relacionats amb la natura i la millora dels refugis, i encaminats a donar a conèixer la vall.

D'altra banda, la Comissió de Gestió ja ha demanat que cada entitat que ha de formar part del Consell Assessor nomeni el seu representant. En aquest òrgan, de caràcter consultiu, hi han d'estar representats el Govern, els propietaris privats, un representant de la Unesco i un de les associacions de defensa de la natura. El cònsol d'Encamp ha indicat que el Consell Assessor es constituirà en un termini de dos mesos. Un altre dels temes que hi ha sobre la taula és el pronunciament per part de la Unesco sobre la idoneïtat del pla de gestió. L'organisme internacional va rebre el document a finals de febrer, i s'espera que es manifesti durant la reunió anual del Comitè.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT