PUBLICITAT

El Casal Calones es converteix en el primer menjador social del Principat

  • El servei oferirà àpats gratuïts als qui tenen situacions complicades, independement de l'edat o la parròquia, a partir del 2 d'abril
  • També servirà perquè els educadors orientin les persones cap a la xarxa d'ajuts socials de manera àgil i eficaç
27032012_andorralavella
La cap d'àrea de Social, Montserrat Altimir, la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i el cap d'equip de Cases Pairals i Casal Calones, Cristian Asensio, durant la presentació del projecte. Foto: ANA/ N.M.
El Casal Calones es convertirà, a partir del proper dilluns 2 d'abril, en el primer menjador social del Principat, obert a tothom qui ho necessiti, sense distinció d'edats ni de parròquia. Segons ha explicat la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, a banda d'oferir àpats gratuïts als qui tenen situacions complicades, la idea és que en dirigir-se al menjador social, els educadors orientin les persones cap a la xarxa d'ajuts socials a la que poden accedir, i fer-ho de manera àgil i eficaç perquè el procés no s'endarrereixi. De moment es farà una prova pilot de tres mesos per avaluar quanta gent hi assisteix i quin enfocament s'ha de donar a aquest servei.

El Comú d'Andorra la Vella, a demanda dels treballadors del Casal Calones i de l'àrea de Social, ha decidit convertir el casal en un menjador social obert a tothom qui ho necessiti. S'ha constatat que hi ha persones que tenen necessitats d'ajuts socials i que poden tenir carències de menjar, i per això s'ha proposat que es puguin beneficiar dels àpats al casal de manera gratuïta.

La idea no és que aquest esdevingui el menjador on vagin aquestes persones de manera habitual, sinó donar un servei en el primer moment, sense haver d'esperar tramitacions, i aprofitar l'assistència al casal perquè els treballadors i educadors socials estudiïn cada cas concret. Un cop la persona interessada vagi a menjar al casal, els educadors li demanaran les seves dades i l'orientaran cap a la xarxa d'ajuts socials, indicant-li segons el seu cas i les seves carències, a on s'ha de dirigir.

El cap d'equip de Cases Pairals i Casal Calones, Cristian Asensio, ha indicat que es valorarà la situació familiar, laboral, econòmica, social i de salut de cada persona per poder orientar-la el millor possible. A més, per oferir un servei realment eficaç, el Comú s'ha marcat un termini de tres dies per donar una resposta a cada interessat.

Tal com ha indicat la cònsol major, i consellera de Social de la parròquia, Rosa Ferrer, es donarà servei a qualsevol persona que ho necessiti, tingui l'edat que tingui i sigui de la parròquia que sigui. No es cobrarà l'àpat, que té un cost de sis euros per persona, però no ha de suposar una gran despesa ja que el personal que hi treballarà és el que ja treballa al Comú.

Tot i que la cònsol reconeix que no és una competència que sigui del Comú, diu que 'algú ho havia de fer' i que no han volgut esperar més perquè consideren que és una necessitat prioritària. Tot i així, ja han contactat amb el Ministeri de Benestar per exposar el projecte, i un cop finalitzi la prova pilot de tres mesos i s'avaluïn els resultats, s'estudiarà com cal procedir i si s'ha de demanar l'ajuda del Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT