PUBLICITAT

La cicloturista tindrà un impacte de 340.000 euros al Principat

  • Andorra Turisme diu que la cursa generarà fins a 2.000 pernoctacions
  • La previsió inicial és d'uns 800 o 1.000 participants en la marxa
27032012_andorraturisme
El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, i el conseller delegat de RPM Racing, Juan Porcar, durant la presentació de la cursa. Foto: ANA / M.C.
La cursa cicloturista que recupera l'etapa del Tour de França del 2009 entre Barcelona i Andorra i que es realitzarà el pròxim 29 de setembre generarà fins a 2.000 pernoctacions i tindrà un impacte econòmic de 340.000 euros al Principat. Aquestes són les dades que ha aportat aquest dimarts el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku. L'objectiu, segons han indicat els organitzadors, és instaurar aquesta etapa com una prova 'mítica i èpica', donant alhora notorietat a la marca Andorra. La previsió inicial és d'uns 800 o 1.000 participants en la marxa i, tot i que és oberta a tothom, es recomana certa preparació per afrontar els 224 quilòmetres des de Barcelona.

Per donar suport a la promoció turística durant els mesos de temporada baixa, Andorra Turisme complementa les campanyes amb esdeveniments de caràcter principalment esportiu. Un d'aquests és l'Etape Barcelona – Andorra, que recupera un tram del Tour de França del 2009 i que preveu congregar entre 800 i 1.000 ciclistes en la seva primera edició, xifra que els organitzadors esperen incrementar any rere any.

Amb aquesta participació, Andorra Turisme, que és coorganitzador de l'esdeveniment i el patrocina amb una aportació de 50.000 euros, espera generar unes 2.000 pernoctacions i un impacte econòmic de 340.000 euros al país, a més d'aconseguir una major notorietat internacional i situar-se com a punt de referència del ciclisme i l'esport, segons ha afirmat el gerent de l'entitat, Betim Budzaku.

Per la seva part, el conseller delegat de RPM Racing, Juan Porcar, ha indicat que el projecte va néixer el 2009 i que esperen portar corredors no només d'Andorra i Espanya, sinó també de la resta d'Europa, així com alguns ciclistes exprofessionals. L'objectiu, ha manifestat Porcar, és crear una prova 'mítica i èpica' perquè tothom pugui gaudir del recorregut durant la cursa però també durant la resta de l'any.

La prova compta amb un recorregut de 224 quilòmetres i travessa cinc pics fins a arribar a Arcalís, amb una altitud de 2.240 metres. 'És una etapa calcada a la del Tour i els corredors poden comparar-se amb els temps que van fer els professionals', ha destacat el director esportiu de l'Etape, Rubén Peris. Tot i que la cicloturista està oberta a tothom, el desnivell i la pujada contínua fan recomanable 'certa preparació', ha matisat Peris. 

La cursa tindrà lloc el 29 de setembre i les inscripcions es podran realitzar a partir del 15 d'abril al web www.letapebcn-and.com.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT