PUBLICITAT

Canviarà el sistema d'avaluació

  • El Govern fa efectiva la reducció general del 10% excepte en menors de 5.000? i confirma altra rebaixa al 2013
R. M. S
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cerqueda i Orona, ahir en la presentació pública de les subvencions del 2012 Foto: ÀLEX LARA

Vet aquí la declaració d'ahir del secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda: «És molt més difícil poder fer la tria selectiva de quines són les federacions que estan fent la feina ben feta i quines no, però intentarem començar a fer-ho. Ara estem en un període de reflexió dels propers anys». Així doncs, les subvencions del 2012 a entitats esportives s'ha reduït un 11,3% –un 10% general per ens– excepte els que percebien menys de 5.000 euros, que se'ls hi manté –la Federació de Petanca, que en rebia 5.000, sí que té reducció a 4.500– i pel 2013 s'espera una nova rebaixa d'un altre 10% com a mínim. El sistema, però, està en camí de canviar. Allò del «cafè per a tots» té la caducitat assegurada.

«Els propers anys», que és el que va dir Cerqueda, és una frase que no aporta massa. S'entén que ara hi ha anàlisi, però clar la finestra està oberta a nous aires. Les entitats esportives tenen feina: «Serà dur, encara ho serà més i el que s'ha de fer és aprendre a gestionar millor els diners». Paraula de Cerqueda, que va insistir en què les subvencions de 2013 «seran inferiors a la del 2012». De fet, el secretari d'Esports va afirmar ahir que les entitats ja tenen aquesta informació, i hi va afegir: «Tenim els recursos que tenim. Tenim molts problemes a la societat andorrana i l'esport no és aliè».

LES XIFRES / Les subvencions totals que atorga el Govern per al 2012 són de 3.233.799 euros, una xifra 415.836 euros inferior a la del 2011, el que suposa un 11,3%, una variació superior al 10% general per la forta rebaixa que es fa al COA, que l'any passat va rebre 107.763 euros en ser any olímpic per als Petits Estats i aquest any 45.000.

ADÉU A LES DOTZENES PARTS / La bona notícia per a les entitats esportives és el final dels pagaments fraccionats en les dotzenes parts. Aquell invent per manca de pressupost ja és història, i ara «es torna a pagar com toca», segons Cerqueda.

DEU ENTITATS PENDENTS / La presentació de les dades de subvenció d'ahir va quedar coixa perquè s'ha hagut de fer un primer període ara i un segon per a les pròximes setmanes, ja que algunes entitats, fins a deu, no han pogut presentar la documentació. Així, fins ara la despesa del Govern és de 2.005.750 euros en una «primera convocatòria», mentre que la resta –1.228.049– es repartirà entre les federacions d'Esports Adaptats, Muntanyisme, Futbol, Canoa-caiac, Kendo, Rugbi, Vela, Patinatge, Tennis Taula i Esquí, que és la que s'endurà gairebé un milió d'euros, tot i que veurà com totes reduïda la seva aportació en un 10%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT