El triple empat a punts és ara a la part alta del 'play-off' pel títol

• Pidasa, Matecosa i Lusitans encapçalen la taula del play-off pel títol amb 35 punts i l'Escale en té 32
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Samir, amb la pilota, supera Marc Blázquez en una acció del derbi colomenc, ahir a Aixovall. Foto: ÀLEX LARA

Ha estat una jornada amb grans canvis en la lluita pel títol de la Primera Divisió Nacional. Per començar els dos partits entre els quatre millors equips del futbol andorrà va viure ahir un dia plàcid quant a targetes i també quant a expulsats, que no hi van haver. Una notícia que es mira amb optimisme, vist el recital de cartolines al qual ens tenien acostumats els quatre grans quan hi havia enfrontament entre ells.

A nivell de resultats els canvis també són notoris, tot i que la Lliga en la part alta continua en un puny. Ara és el Pidasa Santa Coloma el que que encapçala la taula tot i que hi ha triple empat amb 35 punts amb Matecosa Sant Julià i Lusitans la Posa mentre que l'Escale Santa Coloma en té 32.

Per una banda el Lusitans no va poder defensar el lideratge contra el Matecosa Sant Julià a Alàs, en cedir per 2-1. Segona derrota de l'equip que dirigeix Vicens Marqués, que va remuntar un gol del Chelo Iguacel al minut 18 gràcies a un gol de penal de Juan Raya superada la mitja hora de joc. En el minut 83, però, el Matecosa va veure la llum amb un gol en pròpia porteria de Samuel Martins.

De l'altra banda el Pidasa, vigent campió, va haver de remuntar un gol de l'ex jugador del FC Andorra Jacobo al minut 4. Alejandro va empatar al 29 i Beto, com sempre demostrant l'instinte golejador, va fer el 2-1 al minut 58 i el 3-1 al 72.

EL RANGER'S JA ÉS EQUIP DE SEGONA / El ‘play-off' pel descens ja s'ha cobrat la primera víctima tot i que encara queden tres partits perquè acabi la lliga. El cuer de la classificació, que tan sols ha estat capaç de guanyar un partit en el seu retorn a l'elit del futbol andorrà, va encaixar ahir un contundent 1-10 davant el Construccions Modernes Inter d'Escaldes que el converteix matemàticament en equip de Segona. Gràcies a aquests tres punts l'equip escaldenc, que ocupa la penúltima posició que fa jugar la promoció, manté les esperances de salvar la categoria tot i que no es pot permetre cap derrota més en les tres jornades que falten.

El partit no va tenir cap història. L'Inter va obrir la llauma al minut 11 mintjançant Paulo Miguel Viegas, que va marcar tres gols, Àlex Izquierdo i José Carlos Guerra en van fer dos, i Carlos Sousa i Sabastián Varsi un. Jeremy Guerrier va marcar un gol en pròpia porteria i el gol de l'honor del Ranger's el va fer Hugo José Fernandes.

En l'altre partit el Principat va donar un pas de gegant cap a la permanència gràcies a la victòria per la mínima contra el Transports Couto Engordany. Un gol de Luigi San Nicolás deixa el Principat a només dos punts de la salvació matemàtica mentre que l'Engordany, malgrat la derrota, té cinc punts de marge. H