PUBLICITAT

L'assemblea de la UIP parlarà d'acostar parlaments i ciutadans

  • La delegació aprofitarà per conèixer alguns projectes d'Unicef a Kampala
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Casa de la Vall Foto: TONY LARA

La delegació andorrana a la 126a Assemblea de la Unió Interparlamentària, formada pel síndic general, Vicenç Mateu, la consellera demòcrata Meritxell Mateu i la consellera socialdemòcrata Mariona González, es va reunir ahir per preparar la seva participació en aquesta trobada, convocada sota el lema Parliaments and people: bridging the gap. La reunió, doncs, vol tractar d'aportar solucions al distanciament entre parlaments i ciutadans, que puguin ser aplicades a diferents realitats. L'assemblea tindrà lloc a Kampala (Uganda), del 31 de març al 5 d'abril.

A més, tal com va informar la consellera Meritxell Mateu, en declaracions a EL PERIÒDIC, la delegació aprofitarà per conèixer alguns dels projectes que Unicef desenvolupa a Kampala. Ella mateixa visitarà un centre sanitari que s'ocupa dels problemes de nutrició infantil a la zona, mentre que Mariona González anirà a un dels districtes més pobres de la ciutat, situat als afores. «Podrem veure, si des d'Andorra, hi podem aportar alguna cosa a través dels programes de cooperació», va explicar Mateu.

Des d'aquesta legislatura, i per motius de contenció pressupostària, la participació andorrana a la Unió Interparlamentària s'ha reduït a l'assistència a les assemblees, convocades semestralment.

DIPLOMÀCIA PARLAMENTÀRIA / Més enllà dels continguts propis de l'assemblea, la delegació andorrana podrà iniciar contactes amb la nova delegació espanyola. De fet, Meritxell Mateu reconeix que les assembles de la Unió Interparlamentària serveixen, en bona mesura, per al bon funcionament de la «diplomàcia parlamentària», que passa per «iniciar i mantenir contactes amb altres delegacions, i també per reconduir situacions».

De moment, tant la delegació espanyola (renovada arran de les últimes eleccions generals al país veí) com la delegació francesa han confirmat la seva assistència a la 126a Assemblea de la Unió Interparlamentària. En canvi, la delegació de Mònaco «s'ho està pensant per raons de seguretat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT