PUBLICITAT

Circumstàncies atenuants per a l'inculpat del desfalc a Florència

  • El jove, malalt i repenedit, no viu al país i ha tramès una carta al tribunal excusant-se
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Seu de la Justícia, la policia custodia la porta de la sala del Tribunal de Corts Foto: TONY LARA

La fiscalia va trobar ahir circumstàncies atenuants a Eric L. G de 53 anys acusat d'un delicte major continuat d'apropiació indeguda de quantitat superior a sis mil euros. Eric que no va comparèixer a la vista per motius de salut, tal com a explicar la seva advocada Vanessa Durich, va ser l'encarregat de la joieria Florència 15 del Pas de la Casa. L'acusat va fer arribar una carta al Tribunal de Corts explicant els motius pels quals no podia comparèixer però acceptant els fets que se li imputen i mostrant el seu arrepentiment.

Segons van explicar ahir a la vista els agents de policia que van dur a terme la investigació, des del moment en que se li va descobrir l'argúcia que feia servir per quedar-se els diners de la caixa, Eric va col·laborar en tot moment amb la instrucció i va corroborar el que ell entenia com un préstec ja que retardava l'ingrés de les caixes de la botiga, de tal manera que quan se'l va aturar a començament d'abril del 2010, havia ingressat la caixa del 18 de febrer del mateix any. La seva intenció no era robar els diners sinó utilitzar-los, doncs estava molt endeutat (20.000 euros), i retornar-los a mesura que se'n sortís. Però «la pilota es va anar fent gran» tal com va dir el jutge Enric Anglada. L'engranatge maquiavèlic que ell mateix havia ideat va acabar per atrapar-lo. Per tot això, i sobretot perquè va mostrar penediment i va intentar retornar els diners, es calcula que ha retornat prop de 12.300 euros dels 10.904 euros que l'establiment va poder comptabilitzar i demostrar que faltaven, la fiscal va rebaixar la pena que demana de 3 anys de presó a un any i mig de presó condicional i la multa de 20.000 euros a 10.000 euros. Amb tot, va demanar l'expulsió definitiva d'Eric. En canvi, l'advocada defensora, Vanessa Durich va demanar que es rebaixés la pena a un any de presó condicional i que es tingués en compte la presó preventiva que ja ha complert el seu client, un mes i mig. També va demanar que no se li posés cap multa «ja que els problemes financers són els que l'havien fet actuar malament, en tenir unes obligacions que no podia satisfer». La defensa va reconèixer els fet i el deute que Eric havia contret però també va dir que l'acusat «no havia actuat de mala fe, sempre ha tingut la voluntat de retornar els diners com ho expressa a la carta».

Actualment, Eric necessita cures hospitalàries cada dia, per això és fora del país i no va poder presentar-se a la vista. L'advocada Durich va explicar al Tribunal que comptava amb l'ajuda de la seva mare i poca cosa més. L'advocada no es va allargar sobre la malaltia que afecta l'inculpat però en canvi, el doctor Cabeza, psiquiatra, va fer una avaluació de la personalitat de l'inculpat a requeriment de la defensa. Cabeza va assegurar que Eric «sabia el què es feia però que era una persona fràgil que no acceptava la seva homosexualitat i que estava afligit per la seva situació».

El damnificat en l'afer, Manel Massip, va reiterar que confiava en el treballador i que per això va pensar que era la persona idònia per fer-se càrrec de la botiga del Pas de la Casa. A més, el desfalc arribava en molt mal moment, ja que el grup Florència propietat de l'empresari, travessava una crisi sense precedents. De fet, avui la societat Florència ha estat declarada en fallida. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT