PUBLICITAT

Les llistes d'espera es redueixen el 31% al Pirineu

EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Façana de l'Hospital de Pallars Foto: EL PERIÒDIC

Les llistes d'espera per operacions a la regió sanitària de l'Alt Pirineu han disminuït un 31,03% durant el 2011. Al desembre del 2010 hi havia 203 persones esperant per operar-se d'una de les 14 intervencions quirúrgiques garantides en temps pel Departament de Salut, mentre que al desembre del 2011 havien disminuït fins les 140. Mentre a l'Alt Pirineu disminueixen les llistes d'espera a la resta de Catalunya augmenten un 42%. El temps d'espera per ser intervingut també ha disminuït passant de 18 dies al 2010 a 14 dies al 2011. Pel que fa a les proves diagnòstiques, la llista d'espera s'ha reduït en un 25,45% de mitjana, mentre que al conjunt de Catalunya s'ha reduït un 15,7%.

Les proves diagnòstiques amb més llista d'espera han estat les d'ecocardiografia, amb un temps d'espera de 43 dies el 2011, mentre a la mitjana de tot Catalunya ha estat de 63. Pel que fa a les ecografies ginecològiques el temps d'espera va ser de 23 dies a l'Alt Pirineu mentre la mitjana de Catalunya va ser lleugerament superior situant-se als 38 dies. Per les proves de tomografia axial computeritzada (TAC) el temps d'espera durant el 2011 es va situar als 7 dies mentre a Catalunya als 33.

Pel que fa als centres hospitalaris de l'Alt Pirineu, l'Hospital Comarcal del Pallars és el que té les llistes d'espera més llargues pel que fa a cataractes (2 mesos i 15 dies) mentre a l'Hospital de Puigcerdà no arriben al mes. Per varius a l'Hospital del Pallars no arriben al mes i a l'Hospital de Puigcerdà i l'Espitau Val d'Aran no arriben al mes les operacions d'hèrnies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT