PUBLICITAT

Les quotes de parla russa generen 21 llocs de treball

  • Segons Vila, la mesura ha «funcionat raonablement» i ja es treballa per l'any vinent
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Posteriorment a la compareixença davant la Comissió, el ministre Marc Vila va valorar la quota específica d'hivern de 100 treballadors que parlessin rus, aplicada per primera vegada aquest any. Encara queden unes setmanes per a la finalització del termini de la quota, però fins ara s'han creat 21 llocs de treball. Segons Vila, aquesta xifra és una mostra que la mesura «ha funcionat raonablement».

El Govern va obrir les quotes davant l'important augment de visitants d'aquesta nacionalitat, els quals acostumen a tenir un elevat poder adquisitiu, i per tant capacitat per gastar. Els 21 treballadors han permès que els comerços «puguin atendre millor els seus clients», segons Vila. Cara l'any vinent, ja es treballa en unes quotes similars i s'han reunit amb els empresaris.

El ministre també va fer referència a la situació de demanda que hi ha al Pas de la Casa. Va assegurar que la manera d'acabar amb aquesta situació és «instaurar la confiança mútua» entre els serveis d'Immigració, Ocupació i els empresaris. Si no es troben treballadors d'aquí, no es descarta recórrer també a les quotes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT