PUBLICITAT

La vídua de Graells s'enfronta a dos anys de presó condicional

  • La defensa va instar els jutges a disculpar l'acusada que no va comparèixer a la vista
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la seu de la justícia a Andorra la Vella. El nunci crida els testimonis a passar al tribunal. Foto: EL PERIÒDIC

La fiscalia va demanar ahir dos anys de presó condicional per a la vídua de Pere Graells, Silvina Modesto Martins, per a un delicte de furt qualificat amb abús de confiança. Silvina Modesto no va comparèixer ahir a la vista, pels problemes que li causa la seva addicció a l'alcohol, segons va afirmar el seu advocat, Marc Ripoll. Sigui com sigui, els fets van passar fa dos anys i mig quan la inculpada va rebre del seu cunyat Josep Graells Esquiuus, la clau d'un local comercial, situat al carrer Mestre Xavier Plana al barri de Ciutat de Valls, a Andorra la Vella. El local era una donació de Josep Graells a la seva neboda, però com que la nena era menor d'edat, evidentment, la mare se'n va fer càrrec. I aquesta donació va ser el detonador d'una sèrie de fets, uns més desafortunats que d'altres i que sobretot van perjudicar un tercer.

El local de Ciutat de Valls era utilitzat com a traster per Josep Graells i tres amics més, que participaven al seu manteniment. Entre els amics de Josep Graells, Tomàs Samper hi guardava una bicicleta de muntanya, valorada en prop de 4.500 euros, i totes les eines que exigeix la seva feina de fuster muntador d'un valor molt més elevat. Per tot això, Josep Graells va proposar a la seva cunyada Silvina Modesto de pagar-li un lloguer per continuar utilitzant el local, a la qual cosa ella es va negar i va exigir que el buidessin. Tres dies més tard, Tomàs Samper va anar a buscar la seva bicicleta i quina no va ser la seva sorpresa en veure que ja no era al seu lloc! Una ràpida inspecció al traster li va permetre veure que tampoc hi eren les eines.

I és que mentrestant, Silvina Modesto havia demanat a dos inculpats més que l'ajudessin a buidar el traster. Samper va denunciar els fets a la policia que va acabar per recuperar bona part dels objectes desapareguts. Ahir, només un dels dos homes va comparèixer davant el tribunal. Jorge Rodrigues va reconèixer els fets però va argumentar que Silvina Modesto, a la que coneixia doncs havien treballat a la mateixa empresa, li va explicar que volia buidar el local de Ciutat de Valls per muntar-hi una cafeteria. Jorge Rodrigues va afegir que ignorava que les bicicletes i les eines que hi havia al local fossin d'algú altre. En qualitat de testimoni, Josep Graells va dir als jutges que «mai m'hauria imaginat que la meva cunyada podia actuar així». Graells va reconèixer que les relacions amb Silvina Modesto són tenses i que des de la mort del marit i dels seus pares i sogres de Silvina, «tot el que li passa és culpa nostra i és cert que té un problema amb l'alcohol». Per si la situació no fos prou tensa, Graells també va explicar que el local que ha donat a la seva neboda està inhabilitat per obrir-hi un negoci, ja que «està situat en una zona d'esllavissades d'alt risc, cosa que no se sabia quan en vaig fer donació». Marc Ripoll, no va voler fer cap declaració en nom de la seva clienta i no va voler explicar els problemes que malmeten les relacions familiars --tot i que s'hi va fer al·lusió al tribunal--, des de la mort tràgica del matrimoni Graells en un accident de cotxe, poc després del suïcidi del fill gran, Pere, marit de Silvina i pare d'una nena que avui té 15 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT