PUBLICITAT

Gil defensa que l'atenció social li pertoca al Govern

  • Ho argumenta dient que és tracta d'una qüestió d'«equitat territorial»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gil, durant les passades eleccions comunals Foto: TONY LARA

Montserrat Gil, cònsol major de Sant Julià de Lòria, s'ha mostrat partidària que l'atenció social passi a ser competència plena del Govern. Gil ho ha argumentat dient que és tracta d'una qüestió d'«equitat territorial, perquè tothom rebi les mateixes prestacions i la mateixa atenció».

Segons la cònsol laurediana, malgrat haver creat departaments de Serveis Socials als comuns, «l'atenció directa no s'està fent adequadament, ni per part de la parròquia ni per part del Govern, entre tots ens col·lapsem una mica i a l'hora de la veritat a la gent els maregem» i «no donem el resultat òptim».

Malgrat això, Gil entén que, per exemple, la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer reclami mantenir des del Comú la competència de serveis socials perquè «potser sí que té una problemàtica molt més gruixuda que les altres parròquies». Tot i això, considera que aquesta és una temàtica «que l'haurem de valorar després amb la nova llei de serveis socials» que s'està redactant «per optimitzar recursos i poder donar el resultat» que el ciutadà espera, va declarar ahir a la Ser.

Gil ha reconegut que «no arribem a tothom», que «diàriament rebem persones» amb dificultats i que «ens preocupa que es faci una legislació adequada per donar la millor resposta al ciutadà». Per aquest motiu ha dit que treballen molt de prop amb el Govern i el grup parlamentari.

Gil és de l'opinió que en matèria social hi ha competències que han de dependre del Comú. Són les competències que ha qualificat de «proximitat» com les llars d'infants o les llars de jubilats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT