PUBLICITAT

Peñarroya eludeix fer travesses: «només pensem en el Lan Mobel»

  • El River ha de guanyar avui i que las Rozas perdi demà per consumar l'ascens
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
?Santa' defensat per Ibargutxi en el duel de la primera volta a Azpeitia Foto: JAVI ZURBANO

El River disposa aquesta setmana d'un matx ball per materialitzar l'ascens a LEB Or. Cal que l'equip que entrena Joan Peñarroya guanyi aquesta nit contra el Lan Mobel ISB (poliesportiu d'Andorra, 21.00 hores) i que demà las Rozas perdi a la pista del Prat Joventut (18.15 h.).

Amb el títol a tocar, però, el tècnic s'ha encarregat de posar els peus a terra a tothom, de no avançar-se als aconteixements i de pensar només en el seu equip sense cap preocupació –aparentment– per veure que fa el veí. Per això va assegurar ahir que aquest partit és important, però matisant que ho és «perquè en queden pocs i estem a prop d'un objectiu molt gran».

De las Rozas, l'únic equip que pot impedir el títol, no va dir res. «Només pensem en el Lan Mobel», va dir. No li calen especulacions perquè primer s'ha de guanyar a un equip que està anant a més fent funcionar les grans individualitats que té a base de joc en equip. El quadre basc, ho diuen les estadístiques, és cada vegada més difícil de batre tot i ser novell en la categoria. Compta amb Alfred Ott i Atoyebi com a màxims anotadors de la LEB Plata amb 17,95 i 17,11 punts de mitja, respectivament, que també estan en el podi dels millors rebotejadors i té en Ibargutxi al segon millor assistent, per darrera de Bavosi.

El problema dels donostiarres és que el tècnic Iurgi Caminos centra la responsabilitat del joc en nou jugadors, dels quals només dos no passen del quart d'hora per partit. Un avantatge que pot ser beneficiós per al River si el marcador arriba ajustat als darrers minuts. Però això tan sols són suposicions; Peñarroya té clara una cosa: «Hem de saber patir per guanyar». Va passar en el partit de la primera volta a la pista del Lan Mobel, en la qual el partit estava guanyat però que es va complicar al final i està clar que pot tornar a repetir-se.

El River arriba al partit després d'una derrota a Ourense que va posar punt i final a una volta sencera sense fallar. La lectura per al tècnic tricolor és clara: «les conclusions d'aquest partit perdut són les mateixes que quan fas tretze victòries seguides. Ja ens havíem oblidat del difícil que és guanyar tantes jornades seguides...».

«SI NO GUANYEM...» / El que no va dir Peñarroya, però, ho va direl base Jon Santamaria. «Venim de perdre i si no guanyem se'ns complicaran les coses ja que la setmana vinent juguem a las Rozas i d'aquí a dues hi haurà una aturada. És un equip tapat i sempre dic als meus companys que serà el pitjor rival en els play-offs d'ascens». Ho diu un Santamaria que va néixer a Sant Sebastià, que coneix al dit el bàsquet guipuscoà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT