PUBLICITAT

Martí lamenta que el PS hagi rebutjat participar en el seguiment de l'obertura econòmica

  • Naudi diu que no participaran a l'obertura econòmica perquè el procés ja està endegat
22032012_marti
El Cap de Govern, Antoni Martí. Foto: ANA/ M.T.
El cap de Govern, Toni Martí, ha anunciat aquest dijous que el Partit Socialdemòcrata li ha contestat negativament a l'oferiment que la setmana passada va fer al seu president per tal que designés una persona per participar en el seguiment del desenvolupament de l'obertura econòmica, que es vol fer en paral·lel a la tramitació del projecte de llei. Martí ha lamentat 'que no vulguin sumar per Andorra' i que hagin argumentat que el seu objectiu és el de controlar i fiscalitzar l'acció del Govern. El cap de l'Executiu ha afegit que considera que era una proposta 'honesta', de 'transparència i de voler sumar', també ha lamentat que hi hagi polèmica en un tema 'tan essencial', ja que ha assegurat que és el projecte més important que té Andorra en aquests moments. En aquest sentit, ha reiterat que 'no és el projecte del Govern o de DA sinó que és un projecte de país', i que només quan s'entengui això es podrà avançar més ràpidament.

Per la seva banda, el president del Prtit Socialdemòcrata, Víctor Naudi, ha dit aquesta tarda en roda de premsa que no participaran a l'obertura econòmica perquè el procés ja està endegat .Naudi ha exposat aquest dijous a la tarda els motius pels quals han refusant l'oferta de participar-hi, ja que consideren que han de fer el seguiment des de l'àmbit polític, i que la part prèvia de participació ja s'ha fet sense comptar amb ells. Segons Naudi, la proposta per participar en el procés d'obertura econòmica ha estat refusada perquè el projecte de llei ja està acabat i ja s'han iniciat processos com el de contractar 'a dit' una empresa per al seu assessorament. Això implica que no se'ls ha consultat prèviament, com ells creuen que s'hagués hagut de fer per aconseguir un debat d'idees i un consens que derivés en un procés d'obertura conjunt. Donat que no ha estat així, els socialdemòcrates entenen que se'ls està convidant a participar en el procés de seguiment de l'obertura, i opinen que en aquesta part ja hi han de participar des de l'àmbit polític, que és com ho faran.

Durant la roda de premsa setmanal del Partit Socialdemòcrata, el seu president, Víctor Naudi, i la primera secretària, Judith Salazar, han volgut deixar clar que no es tracta d'un rebuig a l'oferta, sinó que 'entenem que no ens pertoca'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT