PUBLICITAT

LA FAE impulsarà la creació d'una pista de descens per acollir uns campionats del món

  • La Federació Andorrana d'Esquí ha demanat permís al Govern per demanar a la Federació Internacional que es desplacin aquest estiu a Andorra per estudiar-ne la ubicació.
  • La Copa del Món d'esquí alpí femenina ha complert tant els objectius esportius com amb els d'organització i de ressò
22032012_fae
El director d'Ensisa, Conrad Blanch, i el president de la FAE, Albert Coma.. Foto: ANA/MARTA TORT
La Federació Andorrana d'Esquí (FAE) vol impulsar la creació d'una pista de descens i per aquest motiu ha demanat permís al Govern per demanar a la Federació Internacional que es desplacin aquest estiu a Andorra per estudiar-ne la ubicació. L'objectiu final, segons el seu president, Albert Coma, és poder acollir proves de totes les disciplines d'esquí per tal que en un termini de 10 o 15 anys es puguin celebrar uns campionats del món. El cap de Govern, Toni Martí, ha donat suport a la FAE en el projecte i ha assegurat que es tracta d'un somni que es podrà fer realitat. Coma i Martí han fet aquestes declaracions durant l'acte de balanç final de la Copa del Món femenina aquest dijous al migdia.

El comitè organitzador de la Copa del Món d'esquí alpí femenina ha fet aquest dijous un balanç final de la competició, que ha complert tant els objectius esportius com amb els d'organització i de ressò. El director de l'organització, Conrad Blanch, ha explicat que s'han assolit els ingressos previstos i que per tant el pressupost ha estat d'1,3 milions d'euros, tot i que es preveu recuperar part dels 180.000 euros que s'havien destinat a la prova que es va anul·lar, per retornar-los als patrocinadors.

Pel que fa a l'impacte mediàtic, Blanch ha fet públic que la valoració econòmica del ressò obtingut a Internet es pot xifrar en 1 milió d'euros. A Espanya i a Andorra, els impactes en premsa arriben gairebé als 700.000 euros i en televisió gairebé als 1,2 milions. Pel que fa a la resta de països, s'han assolit els 75 milions d'espectadors, cosa que s'estima que pot suposar un impacte econòmic proper als 45 milions d'euros.

Tant Blanch com el director de la FAE, Albert Coma, han assegurat que l'acte d'aquest dijous no és un punt final sinó un punt i seguit, ja que volen consolidar-se en el calendari de competicions mundials. Per aquest motiu, Coma ha anunciat que faran venir la FIS a l'estiu per tal que localitzi quin pot ser el millor traçat per habilitar una pista de descens. Les opcions estarien entre el Tarter i Arcalís, on ja es va fer un projecte a la pista central, tot i que aquest darrer sector té l'inconvenient de no tenir infraestructura hotelera a peu de pistes. 

De la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, ha assegurat que la Copa del Món ha estat 'l'esdeveniment de l'any' i ha donat ple suport a la FAE per tirar endavant uns campionats del món, que considera una fita totalment possible, tot i que ha reconegut que es tracta d'un projecte a llarg termini, que es podria assolir d'aquí 10 o 15 anys, i per tant no ha volgut parlar del cost que podria tenir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT