PUBLICITAT

La nevada deixa gruixos de fins a un metre

 

  • Els Bombers han hagut de fer diverses sortides per retirar arbres caiguts a la carretera d'Engolasters i a la de la Plana, i a la parròquia de la Massana
  • Les estacions han activat el Pla d'intervenció per desencadenament d'allaus
22032012_nevades
Neu a la CG2 a la parròquia de Canillo.. Foto: ANA / M.T.
La nevada que cau des de dimarts a la nit ha acabat afectant totes les cotes del país i de moment ja s'han acumulat gruixos d'entre 70 i 100 centímetres a les estacions d'esquí, i fins a 50 centímetres a 1.500 metres. En tractar-se de neu molt humida, que és molt pesada, els Bombers han hagut de fer diverses sortides per retirar arbres caiguts a la carretera d'Engolasters i a la de la Plana, i a la parròquia de la Massana. Les estacions també han hagut d'activar el Pla d'intervenció per desencadenament d'allaus per provocar allaus a les zones altes per mantenir la seguretat de les pistes. El risc d'allaus es manté elevat, situat a 4 sobre una escala de 5.

Pel que fa a les estacions, Arcalís es troba tancat, mentre que a la resta de sectors de Vallnord i a Grandvalira hi ha algunes zones altes tancades provisionalment. Durant aquest dijous està previst que pugui continuar nevant, amb el límit pluja-neu oscil·lant entre els 1.000 i els 1.300 metres.

D'altra banda, a primera hora del matí eren obligatoris els equipaments especials a les dues valls des d'Andorra la Vella, malgrat que a mig matí ja només es necessitin a les parròquies altes. El que sí que roman tancat és port d'Envalira a causa de la important quanitat de neu caiguda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT