PUBLICITAT

Cinc anys de presó per a l'únic detingut pel robatori a la Cellini

  • Es dicta sentència només un dia després del judici i li carreguen 661.000 euros de responsabilitat civil
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge del dia en que es va robar a la joieria, el 5 d'abril de l'any passat Foto: EL PERIÒDIC

La defensa de l'únic acusat pel robatori a la joieria Cellini fa pràcticament un any no va ser suficientment sòlida. L'excusa del detingut, de nacionalitat romanesa, de trobar-se dormint al carrer quan va ocórrer l'assalt, precisament per part d'una banda del seu país, no va sortir efecte. Tampoc va funcionar el seu argument dient que vestia el mateix uniforme que els atracadors per que se'l va trobar cinc minuts abans. I si la defensa es va escudar en la falta de proves concloents, al final van pesar tots els indicis que el relacionaven amb la banda i els seus antecedents en altres joieries.

No van trigar els jutges ni 24 des que es celebrés la vista el passat dimarts per condemnar a l'home, de 33 anys, per un delicte d'associació i·lícita i tinença d'articles inflamables. Segons dicta la sentència, se'l va condemnar a cinc anys de presó i una expulsió per 20 anys. A més, haurà de fer-se càrrec de 661.000 euros de responsabilitat civil, a més de tenir que abonar la factura pels desperfectes a la joieria i fer-se càrrec d'altres 512 euros d'un cotxe cremat.

El condemnat és l'únic dels implicats que la policia va poder capturar de la banda pel cas de la Cellini, en el que haurien estat partícips entre sis i vuit persones que pertanyerien a una banda d'origen romanès i amb formació militar. Qualitats que posseeix també el detingut.

Aquest grup va assaltar la joieria el 5 d'abril del passat any i se'n va endur uns 750.000 euros en articles. També van cremar dos contenidors de brossa i un cotxe com a distracció, a més d'instal·lar una cadena barrant el pas dels cotxes a un dels accessos, vigilat amb còctels molotov, de fort poder incendiari.

La responsabilitat ha caigut tota en l'únic condemnat. Aquest el va trobar la policia a prop de la joieria, situada a l'avinguda Meritxell, vestit amb el mateix uniforme que els atracadors. Els agents van haver d'arrestar l'home després de mostrar-se «neguitós» i «nerviós», quan la seva roba coincidia amb la dels assaltants.

Ell es va mantenir en que era un immigrant en busca de feina, que dormia al carrer per que no en tenia diners i que només volia tornar a casa. Però li van trobar un telèfon mòbil presumptament propietat de la banda, que va rebre un missatge després. Ell va afirmar desconèixer l'existència d'aquest i va estimar que el tenia per que es va vestir amb la roba dels atracadors, que va veure «tirada sobre un contenidor». La fiscalia llavors li va contraatacar amb que aquest terminal el duia a la mateixa jaqueta on guardava el seu passaport.

Aquesta condemna es queda prop del màxim que havia exigit la fiscalia, que demanava 750.000 euros de responsabilitat social i sis anys de presó, un més del que al final va reflectir la sentència. Si be les proves mai havien estat concloents pel ministeri públic –la defensa es va agarrar a que tot eren indicis sense proves d'associació il·lícita–, sembla ser que el passat delictiu del detingut va ser clau en la resolució final. Aquest havia atracat una joieria a Espanya al 2009 i va complir condemna al seu país al 1999 i al 2004.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT