PUBLICITAT

Dues ofertes per a l'heliport: Una a Encamp i una a la capital

  • Les UTE proposen el Roc del Patapou i els falsos túnels de Ràdio Andorra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un helicòpter d'Heliand Foto: ORIOL LLAURADO

el concurs públic per a la construcció i gestió d'un heliport nacional ha rebut dues ofertes, segons va informar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca. Es tracta de dues UTE amb capital andorrà i estranger, va destacar el ministre. Les propostes fetes públiques divergeixen en els terrenys o s'ha d'ubicar la infraestructura: un és a Andorra la Vella i l'altre a Encamp.

La primera proposta va presentar-la la Unió Temporal d'Empreses Heliand – CatHelicòpters i proposa construir la infraestructura al Roc del Patapou de la capital. La segona oferta, presentada per la UTE formada per Inversions Morsa, Saetde, FrancPort i Heliswiss Iberica, ha presentat dues opcions, la primera en un terreny pròxim al vial d'Encamp, i la segona opció sobre els falsos túnels de Ràdio Andorra, que aprofitaria l'edifici per convertir-lo en la terminal.

Un cop la mesa de contractació va verificar la documentació aportada per les dues UTE, els tècnics d'Ordenament Territorial hauran d'analitzar les ofertes per poder adjudicar el projecte. Cinca va informar ahir que no hi ha termini fixat per a fer pública la decisió, tenint en compte la complexitat que presentava el plec de bases.

Connexió al prat / El director d'Heliand i de CatHelicòpters va explicar a l'ANA que la seva proposta és construir l'heliport en un terreny privat del Roc del Patapou, i que el principal punt fort de la seva oferta és que es farà una connexió directa tant al port de Barcelona com a l'aeroport del Prat, amb quatre vols diaris. L'avantatge, segons va manifestar Barrigón, és que l'heliport del port de Barcelona està gestionat per CatHelicòpters.

Pel que fa a l'altra UTE, el gerent d'Inversions Morsa, Gunther Schiendl, i el director tècnic d'Heliswiss Iberica, Xavier Domingo, van explicar que la seva oferta té la vocació de ser «un projecte de país» i «integrador», per la qual cosa no descarten que encara s'hi puguin sumar més societats i fins i tot obren la porta a les societats que han presentat l'altra oferta. Schiendl va assegurar que tenen «el suport del Comú d'Encamp i el vist-i-plau dels terrenys públics per part del Govern».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT