PUBLICITAT

Ambitècnia es retira del concurs per al servei de desratització

  • Vendrell es va reunir ahir amb la cònsol i amb Tudel i va comunicar la decisió
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La consellera socialdemòcrata Cèlia Vendrell ?segona per la dreta?, en una sessió de Consell de Comú Foto: TONY LARA

Ambitècnia, l'empresa de la consellera de l'oposició Cèlia Vendrell, s'ha retirat del concurs que va convocar el Comú d'Escaldes-Engordany per adjudicar la prestació del servei de desratització i control de plagues a la parròquia. Fonts coneixedores del cas van confirmar que Vendrell va anunciar la decisió durant la reunió que va mantenir ahir amb la cònsol Trini Marín i el conseller de Serveis i Informàtica, Josep Tudel. La consellera socialdemòcrata hauria al·legat que va ser el funcionari qui li va demanar que s'acostés a la seva taula en el moment en què estava valorant les ofertes de les diferents empreses ambientals que s'havien presentat al concurs –una versió que no correspon, és clar, a la del funcionari.

El fet que Vendrell anés a parlar amb el funcionari aquell dia –divendres 9 de març– va fer que aquest empleat comunal, membre de la mesa de contractació, s'adrecés el dilluns següent tant a la cònsol major com al conseller de Serveis i Informàtica per exposar-los la situació. Una situació que feia que no se sentís «legitimat» per continuar en el procés d'adjudicació d'aquest servei. Davant dels fets exposats pels funcionari, recollits en un escrit, la junta de govern va acordar dimarts retirar el funcionari de l'esmentada mesa de contractació.

Sense declaracions / Fins al moment, Vendrell no ha fet cap declaració pública amb la seva versió dels fets. Encara que no és la primera vegada que l'empresa d'un conseller es presenta a un concurs públic –no a Escaldes, sinó a totes les parròquies–, sembla ser que el president del Partit Socialdemòcrata, Víctor Naudi, hauria aconsellat a Vendrell que Ambitècnia no es presentés a concursos convocats pel Comú d'Escaldes-Engordany, precisament per evitar que es puguin produir casos com aquest. En qualsevol cas, fos per pròpia decisió o a petició del funcionari, la visita de la consellera estava fora de lloc, cosa que ha provocat finalment la retirada d'Ambitècnia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT