PUBLICITAT

Cridats a ser polítics

  • Mateu els recorda que la «política ens afecta a tots» i que «tots en fem», i els crida a continuar actius
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bonell dóna les darreres indicacions als joves consellers, ahir Foto: TONY LARA

A les 15 hores ja estaven tots dins. Els 28 escollits i els seus suplents. A punt per a la fotografia de rigor, que la pluja va impedir que es fes a les escales de Casa de la Vall com marca la tradició. Després dels flaixos, cap a l'hemicicle. La subsíndica general, Mònica Bonell, els va anar indicant on s'havien de seure i els va donar quatre indicacions per al correcte funcionament de la sessió: els ponents han de fer la presentació de la corresponent proposició des de la tribuna d'oradors, després, els que vulguin intervenir hauran «de prémer el botó» quan el síndic, Vicenç Mateu, els doni la paraula; «votarem utilitzant el quadre electrònic», «no tingueu por» si algú s'equivoca –a un l'hi va passar– es diu i es repeteix la votació. I tots cap a fora fins que sigui el moment en què, el de més edat, Carles Acosta, «toqui la campana». Llavors, esperar que el síndic s'assegui per poder ocupar l'escó corresponent.

S'inicia la sessió. Mateu es dirigeix als joves valorant com a «molt bona» la iniciativa del Consell General dels Joves, doncs «és important que se sàpiga en què consisteix la política, que no és estranya i que ens afecta a tots». «Tots fem política, fins i tot sense voler», quan es parla del preu del bitllet d'autobús, per posar un exemple proper als estudiants. «I és bo que sigui així», va sentenciar el síndic. I llavors els va cridar a continuar actius en la política, doncs «un país és un projecte mantingut entre molts», i si una generació deixa «d'empènyer» per tirar-lo endavant es pot posar en perill fins i tot «la subsistència del país».

I els estudiants van demostrar estar a l'alçada del que se'ls demanava. Gairebé tots van intervenir en algun moment o altre del debat. Cosa que va portar a Mateu a felicitar-los al final de la sessió, afirmant que havien «demostrat tenir moltes taules», doncs van parlar «amb facilitat i desimboltura». La presidenta de la comissió legislativa d'Educació (la que organitza el Consell General dels Joves), Rosa Gili, va anar més enllà encara en els elogis i va assegurar que havien mantingut «un debat digne del Consell General», de «nivell i maduresa».

LA NOTÍCIA: Els estudiants aproven el text per legalitzar el matrimoni homosexual

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT