PUBLICITAT

Els advocats descobreixen «l'atractiu» del nou marc fiscal

  • Villalonga es mostra convençut que els impostos generaran creixement
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Badia i Villalonga, ahir durant les jornades Foto: TONY LARA

El Col·legi d'Advocats, juntament amb MoraBanc, van iniciar ahir unes jornades sobre el nou marc impositiu directe a Andorra. Amb l'arribada de l'impost sobre la renda de no residents fiscals, l'impost d'activitats econòmiques i el de societats, s'obre un nou panorama on el dret fiscal pren especial rellevància. Un panorama que segons va assegurar Marc Vilallonga, director Corporatiu d'Assessoria Jurídica de Morabans, suposa un «atractiu» per les empreses i la inversió estrangera en general.

Vilallonga es va mostrar convençut que els nous impostos, més enllà del seu objectiu recaptatori, afavoriran el creixement econòmic del país. I ho faran de la mateixa manera que ha passat amb països com Xipre i Malta després que també es dotessin d'un nou marc fiscal. El directiu va assegurar que Andorra pot captar com a mínim el 20 o el 30% del creixement que han tingut aquests dos països, i que per tant això donarà molta feina als advocats i economistes.

L'atractiu al que es refereix Vilallonga ve determinat perquè els impostos adapten Andorra al marc impositiu dels països de l'entorn i paral·lelament fan perdre l'etiqueta de paradís fiscal. A la vegada, però, es presenten tipus impositius baixos i condicions interessants per a la inversió estrangera. De fet, Vilallonga va afegir que es comença a notar un cert interès des d'Espanya i França pel nou marc fiscal andorrà,

La importància del dret fiscal / El degà dels advocats, Francesc Badia, va parlar «d'una nova etapa pel país on el dret fiscal adquireix un protagonisme que no tenia». La jornada d'ahir, que es tanca avui a la tarda, congrega advocats i economistes de fora del país i ajudarà a donar llum al «marc complex» que es presenta en matèria de dret fiscal, va assegurar Badia.

Un total de 140 professionals, la majoria advocats però també economistes, magistrats i membres del Govern participen a les jornades, que compten amb ponents d'Uría Menéndez, de la UB o d'Advocat de Garrigues.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT