PUBLICITAT

L'ITF 2012 perilla per les futures obres al globus dels Serradells

  • El problema de la Federació de François Garcia amb les instal·lacions s'agreuja perquè ja no té on anar
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A l'esquerra la situació de les pistes de tennis de l'Aldosa que ara continuen en el mateix estat, fa dos anys. A la galeria el CT Santa Coloma, que té conveni amb la FAT Foto: TONY LARA

La tretzena edició de l'ITF d'Andorra la Vella corre perill de no fer-se en el 2012. El Comú de la capital ha obert el plec de bases amb tres propostes a sobre la taula per reformar el globus dels Serradells, presentades en el termini del concurs d'idees que va expirar el 8 de març passat, i aquesta situació manté en suspens a la Federació Andorrana de Tennis (FAT).

El problema per a l'entitat que presideix François Garcia és que gairebé no disposa de pistes. L'any passat, per primera vegada, ja no es va fer servir la del pavelló dels Serradells perquè la superfície desmuntable que utilitzaven estava en un estat tan precari que ja no es pot fer servir. I ara, amb les futures obres al globus, pot ser que es quedin amb només una pista, enlloc de les dues que hi havien i que és el mínim que exigeix l'ITF. La FAT no es rendeix malgrat estar vivint una situació més que delicada –«és possible que l'ITF ens ajudi a finançar una nova superfície o a arreglar la que està malbaratada», assegura Garcia– però si finalment només es fa una pista allà ja no es podrà disputar l'ITF i, sigui com sigui, segons fonts consultades per aquest rotatiu les reformes estan previstes per al juliol o l'agost i s'allargarien un parell de mesos; molt just per poder fer la competició, que està prevista com cada any per a l'octubre.

LA SOLUCIÓ, ¿ESCALDES? / La FAT és l'única federació del país que no disposa d'una instal·lació pròpia –als Serradells estan en concepte de lloguer, pagant prop de 8.000 euros l'any– i si els Serradells no pot acollir l'ITF el pla B és picar a la porta del Comú d'Escaldes per intentar fer-lo al Prat del Roure. Una opció, però, que tampoc sembla fàcil perquè l'escola de tennis de la parròquia i el club ocupen el gruix d'hores cada dia i per a l'ITF la FAT necessita 10 dies per bloquejar les pistes.

I ja no hi ha més recursos. Des del 2009, quan EL PERIÒDIC D'ANDORRA va publicar el reportatge denúncia el 22 d'octubre, res a millorat per a l'esport de la raqueta. Les pistes del CT Santa Coloma són privades i la superfície tampoc està en les millors condicions, les d'Anyós també són privades i estan destinades als clients i les de l'Aldosa, que era la instal·lació que mantenia viva l'entitat que encapçala Garcia, continuen en stand-by indefinit.

El que està clar és que les escoles de tennis del país funcionen però sense instal·lació pròpia la FAT no podia cridar l'atenció dels joves. Ara que possiblement li treuran una de les dues pistes dels Serradells, ni això ni ITF a la capital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT