PUBLICITAT

La nevada deixa entre 20 i 30 cm i eleva el risc d'allaus a 4/5

  • La nevada que afecta les cotes altes del país ha deixat gruixos fins a les 17 horesd'avui, de 20 centímetres a Soldeu i de 30 centímetres al Pas de la Casa
21032012_arcalis
El sector d'Arcalís. Foto: VALLNORD
La nevada que afecta les cotes altes del país des d'aquest dimarts a la nit ha deixat gruixos fins a les 17 hores d'aquest dimecres, de 20 centímetres a Soldeu i de 30 centímetres al Pas de la Casa, segons les dades facilitades pel Servei de Protecció Civil. A més, l'estat de la neu humida i pesada i el fort vent que la transporta formant acumulacions, han provocat que s'elevi el risc d'allaus fins al nivell quatre sobre cinc, com a mínim per a tota la jornada de dijous.

El Servei de Protecció Civil ha alertat, aquest dimecres a la tarda, del risc d'allaus que s'ha elevat al nivell quatre sobre cinc a causa de les recents nevades. Segons ha indicat el director del Servei, Francesc Areny, el fet que la neu sigui humida i pesada, i que el fort vent estigui transportant-la i formant acumulacions importants, n'eleva el risc. A més, Areny apunta que el vent forma plaques fràgils on s'acumula la neu que poden provocar allaus espontànies o provocades pel pas dels esquiadors.

La previsió és que el risc d'allaus es mantingui durant tota la jornada de dijous i vagi a la baixa a partir de divendres, quan ja s'espera un clima més assolellat i amb un vent més suau.

Durant aquest dimecres el Servei de Protecció Civil ha comptat que la nevada ha deixat gruixos de 20 centímetres a Soldeu i de fins a 30 al Pas de la Casa. Fins dijous al matí s'espera que segueixi nevant i es podrien acumular fins a 50 centímetres més. Durant la jornada de dijous, però, es reduiran les precipitacions deixant uns 10 o 15 centímetres que podrien baixar fins a cotes de 1.400 metres.

D'altra banda, per als dominis esquiables del país, la baixada de temperatures dels darrers dies ha estat molt agraïda, ja que això els ha permès mantenir la producció de neu artificial, fet poc habitual per a aquestes dates. Gràcies a aquesta neu i a la que està caient amb la nevada, s'espera poder oferir unes bones condicions de les pistes per a Setmana Santa, per quan ja hi ha un gran nombre de reserves que fa ser optimista respecte al nombre d'esquiadors que s'esperen. Abans, però, la setmana vinent també hi haurà una gran afluència donada per l'arribada d'esquiadors portuguesos, tal com han informat des de Vallnord i Grandvalira.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT