PUBLICITAT

Andorra la Vella vol fer un parc natural a la zona d'Enclar

  • El projecte és encara molt embrionari i s'ha de definir abans de decidir si es pot tirar endavant
  • Les experiències que han tingut a la Massana i Ordino serien els exemples a seguir
20032012_jordicabanes
El conseller de Medi Ambient d'Andorra la Vella, Jordi Cabanes, durant la roda de premsa d'aquest dimecres.. Foto: ANA

El conseller de Medi Ambient d'Andorra la Vella, Jordi Cabanes, ha informat aquest dimecres que s'està estudiant la possibilitat de fer un parc natural a la zona del vedat d'Enclar. El projecte és encara molt embrionari i s'ha de definir abans de decidir si es pot tirar endavant, però el conseller ja ha consultat, durant la reunió d'aquest dimecres amb els consellers de Medi Ambient de totes les parròquies, les experiències que han tingut a la Massana i Ordino, que serien els exemples a seguir. Cabanes ha indicat que la idea s'està valorant perquè és una zona de vedat de caça on es poden veure isards i altres animals, i que està molt propera al centre i per tant podria captar molt de turisme.

Aquest dimecres al matí ha tingut lloc, al Comú d'Andorra la Vella, la primera reunió dels consellers de Medi Ambient de les set parròquies des que aquests van prendre possessió dels seus càrrecs. Entre els diferents temes que s'han tractat, un d'ells ha estat el funcionament dels parcs naturals del Comapedrosa i de Sorteny. Els consellers de la Massana i Ordino han explicat l'experiència i l'èxit de visites en cada un d'ells, per servir d'exemple a altres parròquies que vulguin crear parcs naturals.

Andorra la Vella, tot i que encara no ha desenvolupat el projecte, està estudiant la idea per potenciar la zona del vedat d'Enclar, des del castell de Sant Vicenç i en el terreny limítrof al jaciment de la Margineda. El conseller de Medi Ambient, Jordi Cabanes, ha opinat que és una bona opció perquè és molt propera al centre de la parròquia i perquè permetria observar animals, com per exemple isards. A més, estaria situat a uns 200 metres de centres escolars i per tant també tindria un interès educatiu. La idea és que serveixi per desestacionalitzar el turisme i desenvolupar un atractiu sostenible.

Per ara, però, s'està estudiant, i és per això que s'ha demanat assessorament als consellers que coneixen el tema i que 'estan encantats' amb els parcs naturals. A més, Cabanes ha recordat que caldrà que els tècnics ho estudiïn bé i n'avaluïn la seva viabilitat.

Si es tirés endavant el projecte, la idea seria que es pogués potenciar el turisme de natura oferint un recorregut que englobés els tres parcs naturals del Principat. Cabanes assegura que en cap cas es vol tenir tres parcs idèntics que ofereixin el mateix, sinó que es vol aconseguir que siguin complementaris i que en cada un d'ells es pugui veure diferent flora i fauna.

D'altra banda, els consellers també han comentat qüestions com el control de les colònies de gats que hi ha a totes les parròquies, i que potser es podria solucionar amb una gatera depenent del Govern. Tot i així, només és una proposta que s'ha parlat durant la reunió però que de moment no es presentarà al Govern.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT