PUBLICITAT

El Col·legi d'Advocats dóna a conèixer l''atractiu' del nou marc fiscal andorrà

  • La institució una jornada per donar a conèixer el nou marc impositiu directe als professionals del sector
21032012_advocats
El director Corporatiu d'Assessoria Jurídica de MoraBanc, Marc Vilallonga, la responsable de màrqueting de MoraBanc, Mireia Maestre, i el degà del Col·legi d'Advocats, Francesc Badia, durant la presentació de les jornades.. Foto: ANA/ MARTA TORT
El Col·legi d'Advocats ha organitzat una jornada per donar a conèixer el nou marc impositiu directe als professionals del sector, tenint en compte que a partir d'ara el dret fiscal adquirirà un protagonisme que fins ara no tenia. El director Corporatiu d'Assessoria Jurídica de MoraBanc, Marc Vilallonga, ha assegurat que el nou marc fiscal andorrà és molt atractiu i que pot impulsar l'economia andorrana mitjançant la incorporació d'activitats econòmiques transnacionals, així com captar clients o residents que vinguin a Andorra pel seu règim fiscal interessant. En aquest sentit, Vilallonga considera que la banca andorrana es veurà beneficiada per aquesta nova imposició, i que el país experimentarà un creixement en els àmbits de gestió de patrimonis, d'inversió estrangera i de negocis fiduciaris, tal com ha passat en països com Xipre o Malta.

La jornada sobre imposició directa, organitzada pel Col·legi d'Advocats amb la col·laboració de MoraBanc, se celebra aquest dimecres i dijous amb la participació de 140 professionals, la majoria advocats però també economistes, magistrats i membres del Govern. Els ponents són especialistes en la matèria provinents d'Espanya i de França, que donaran a conèixer l'impost de societats, l'impost sobre la renda dels no residents, i l'impost sobre les activitats econòmiques.

Durant les ponències es posarà de manifest que els nous impostos directes, més enllà del seu objectiu recaptatori, s'han creat per adaptar Andorra al marc impositiu dels països de l'entorn i perdre l'etiqueta de paradís fiscal. Com que els tipus impositius són molt competitius, els experts calculen que aquest nou marc, juntament amb l'obertura de les inversions estrangeres i la reforma de les residències passives, permetrà atreure inversió estrangera.

El director corporatiu d'Assessoria Jurídica de MoraBanc, Marc Vilallonga, ha destacat el fet que s'hagi seguit un codi de conducta de bona pràctica fiscal i s'hagin pres com a exemple els casos d'Irlanda, Malta, Xipre o Suïssa per crear règims molt atractius per a hòldings, per a hòldings dedicats a activitat financera, i per a l'activitat de cànons i patents. Tot això servirà, segons Vilallonga, per captar diner declarat, de gent dels estats veïns que volen diversificar el risc i deslocalitzar el diner en països segurs i amb fiscalitat baixa. Es tracta d'un tipus d'activitat que fins ara no podia captar Andorra a causa de l'etiqueta de paradís fiscal.

Vilallonga ha afegit que es comença a notar un cert interès des d'Espanya i França pel nou marc fiscal andorrà, i s'ha mostrat convençut que Andorra seguirà els passos de Xipre i Malta, que després de dotar-se d'un nou marc fiscal homologat han experimentat un creixement econòmic sostingut gràcies a la inversió estrangera. El directiu considera que Andorra podrà captar com a mínim el 20 o el 30% del creixement que han tingut aquests dos països, i que això donarà molta feina als advocats i economistes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT