PUBLICITAT

La visita d'una consellera obliga a modificar una mesa de contractació

  • Un funcionari al·lega que no se sent legitimat per seguir en el procés després que Vendrell (PS) parlés amb ell
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una sessió del Consell de Comú d'Escaldes-Engordany. Foto: TONY LARA

Un funcionari del Comú d'Escaldes-Engordany ha abandonat una mesa de contractació després de rebre la visita de la consellera de l'oposició, Cèlia Vendrell, l'endemà d'haver procedit a l'obertura de plecs. El conseller de Serveis i Informàtica de la corporació escaldenca, Josep Tudel, va confirmar a aquest rotatiu que s'ha acordat modificar la mesa en qüestió, encarregada del procés d'adjudicació de la prestació dels serveis de desratització i control de plagues de la parròquia. Resulta que l'empresa de Vendrell, Ambitècnia, és una de les que s'han presentat al concurs, fet que ha portat el funcionari a «no sentir-se legitimat» per continuar en el procés. De moment, encara no s'ha escollit la persona que el substituirà.

Els fets, segons les diferents fonts consultades, es remunten al 9 de març, l'endemà que es procedís a l'obertura de plecs. El concurs, per adjudicar la prestació dels serveis de desratització i control de plagues per a un període de quatre anys, havia estat convocat el 19 de gener.

La tarda d'aquell divendres, el funcionari diu que va rebre la visita de Vendrell, just en el moment en què es dedicava a anotar els preus i les característiques més destacables de les diferents ofertes que s'han presentat a concurs –en total, al concurs s'hi han presentat «unes cinc o sis empreses», va informar Tudel. Dilluns següent, el mateix funcionari va voler parlar tant amb el conseller de Serveis i Informàtica com amb la cònsol major, Trini Marín, ja que se sentia «incòmode» després d'haver parlat amb Vendrell. De fet, el funcionari ha presentat fins i tot un escrit on exposa la seva versió del que va succeir aquell dia.

Tudel va assegurar que la decisió de modificar la mesa de contractació, que es va fer efectiva ahir mateix, s'ha considerat la millor opció. La junta de govern del Comú ha descartat, en canvi, convocar de nou el concurs. El que sí que es farà és «buscar una tercera persona» per cobrir el buit que ha quedat a la mesa.

El conseller de Serveis i Informàtica va insistir que, en qualsevol cas, el que s'ha intentat és «no perjudicar el funcionari». Tudel va admetre que no és un fet excepcional que empreses de consellers es presentin a concursos públics, però va qüestionar que sigui «ètic» que una consellera visiti un funcionari durant el procés d'adjudicació quan la seva és una de les empreses concursants.

La consellera socialdemòcrata Cèlia Vendrell va declinar fer declaracions, en espera de parlar avui «amb la gent implicada» en tot aquest afer. Ara bé, de la frase «el que tinc clar és que mai més intentaré ajudar algú» es desprèn que les seves intencions, almenys segons ella, eren d'ajudar el funcionari i que, en cap cas, no el volia condicionar en un sentit o altre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT