PUBLICITAT

El Govern ultima aquest estiu el reglament dels col.legis

  • Interior diu que es podrà tenir l'informe favorable per aprovar-los en un breu termini
  • Els experts de l'Executiu estan fent l'estudi de la darrera revisió del document
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Conferència sobre el secret professional dels advocats a BIBM. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Ministeri d'Interior s'ha posat ja en contacte amb els 12 col.legis professionals que han presentat els seus estatuts per adaptar-los a la llei, i s'està treballant conjuntament amb els responsables per tal d'efectuar-hi unes petites precisions. D'aquesta manera es podrà tenir l'informe favorable per poder aprovar-los en un termini breu de temps, segons informen des d'Interior. Pel que fa al Reglament, se n'està efectuant la darrera revisió i es podrà aprovar aquest estiu, la qual cosa permetrà que el Registre de col.legis professionals pugui estar en funcionament aquesta tardor, tal com ja va avançar el ministre de l'àrea, Víctor Naudi.

L'aprovació d'aquesta normativa ha patit un retard important, perquè molts col.legis no tenen ben adaptats els estatuts conforme a la llei. Així, i per entrar-los tots a tràmit en el mateix moment, els que sí que tenien ben formulats els estatus s'han hagut d'esperar que els que requerien algun tipus de modificació s'adaptin a la norma. Una vegada es presentin els estatus per ser aprovats es fixarà de termini un mes per presentar el projecte de llei.

Els col.legis que van presentar fa mesos la documentació a l'Executiu van ser els de metges, logopedes, geòlegs, economistes, infermeres i llevadores, enginyers, podòlegs, enginyers tècnics, fisioterapeutes i cinesiterapeutes, farmacèutics, arquitectes, i odontòlegs i estomatòlegs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT