PUBLICITAT

DA elimina la figura del Consell Andorrà de l'Audiovisual

  • Demòcrates assegura que la tasca poden assumir-la «altres organismes o institucions»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un càmera de RTVA treballant. Foto: EL PERIÒDIC

El grup parlamentari de Demòcrates per Andorra ha decidit proposar la no renovació dels membres del Consell Andorrà de l'Audiovisual (CAA) i per tant eliminar aquesta figura. Segons va informar ahir a través d'un comunicat, DA considera que la tasca que actualment desenvolupaven «pot ser assumida per altres organismes i institucions». Per aquest motiu, impulsaran una modificació de la legislació de Ràdio Televisió d'Andorra (RTVA) per garantir les funcions que fins ara desenvolupava el CAA.

Aquesta decisió «s'emmarca en una visió global de contenció de la despesa en l'administració pública i de racionalització dels recursos humans i econòmics», van assegurar els taronges.

A més, DA ha determinat que és necessari tirar endavant una reflexió aprofundida per valorar la legislació que cal desplegar entorn a les noves tecnologies de la informació i la comunicació, així com la situació actual relativa als mitjans de comunicació i les tasques informatives, o la situació mediàtica d'Andorra.

La decisió arriba després que tant DA com el PS haguessin expressat la necessitat de revisar el paper d'aquest organisme, tenint en compte les seves poques competències i que els seus membres havien esgotat el mandat a finals de novembre. De fet va ser el grup parlamentari socialdemòcrata qui, al mes de gener passat, va demanar a la Sindicatura en quina situació es trobava el CAA després que expirés el mandat de la majoria dels seus membres. Fins la data d'ahir quatre dels cinc components de l'organisme estaven en funcions, al haver passat cinc anys del seu nomenament al Consell.

creació d'un nou organisme / Fonts properes al grup parlamentari van informar a l'ANA que l'objectiu final de l'eliminació de l'organisme és crear un nou ens que controli tot l'espai comunicatiu andorrà, tant pel que fa als mitjans audiovisuals com als escrits, i també en l'àmbit de la publicitat. Així, el nou organisme donarà empara als ciutadans i alhora podrà exercir un control en els mitjans de comunicació.

Les mateixes fonts van explicar que s'ha preferit optar per eliminar el Consell de l'Audiovisual i crear un nou organisme, perquè el CAA era un ens molt lligat a RTVA i per això era difícil donar-li noves funcions. Amb tota probabilitat i de manera provisional, mentre no es creï el nou organisme, les funcions que feia el CAA les assumirà la Comissió Legislativa d'Economia.

Els membres del CAA han defensat sempre la necessitat de no suprimir l'organisme. Precisament el seu president, Lluís Rodríguez, va reivindicar diumenge a EL PERIÒDIC la importància del CAA per controlar, entre d'altres, els continguts de violència i de pornografia que hi ha a la xarxa. També van assegurar que estarien disposats a treballar «per un euro al mes». Aquestes manifestacions, però, no han convençut als demòcrates.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT