PUBLICITAT

La Fundació Reig invertirà en el futur dels joves

  • Deborah Ribas vol millorar la prevenció dels casos de risc entre infants i adolescents
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
33L'encaixada de mans de Cristina Rodríguez i Deborah Ribas conclou l'acord entre Benestar i la Fundació Reig. Foto: TONY LARA

El Ministeri de Salut i Benestar i la Fundació Julià Reig van signar ahir un conveni de col·laboració per fer una «radiografia dels infants i adolescents en situació de risc, que pugui servir de base per a properes actuacions» va explicar Deborah Ribas, presidenta de la Fundació que es farà càrrec del personal per elaborar l'estudi així com de la seva publicació a final d'any. Ribas va afegir que el ministeri de Salut i Benestar «ens facilitarà la feina aportant tota la informació de la seva base de dades i el bagatge dels seus professionals».

Fins avui, l'Equip Especialitzat de Protecció a la Infància té identificats una cinquantena de joves en situació de risc dels quals una quinzena «són infants de 10 a 12 anys que viuen situacions molt conflictives», va puntualitzar la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, tot i afegint que preocupen particularment el servei «els joves d'entre 16 i 18 anys que no treballen ni estudien.» La ministra també va insistir en que és el moment de «posar sobre la taula aquests problemes». I va reconèixer que «en els darrers anys s'ha produït un augment de les problemàtiques provocat per problemes de conducta, el consum de drogues o la desestructuració de la família.

A més, els ministeris d'Educació i d'Interior també registren un augment de les conductes delictives entre els més joves». Segons Rodríguez, «cal veure les diferents problemàtiques no només dels joves sinó també del seu entorn familiar, doncs els recursos i solucions que cal destinar-hi depenen d'aquest entorn».

una població poc coberta/Debora Ribas va explicar la inversió de la Fundació Reig per «la vocació de l'entitat per preocupar-se de temes socials». També va afegir que a més de la sensibilitat, la iniciativa es fonamenta en «una mancança respecte als adolescents mentre que d'altres col·lectius tenen les necessitats molt més cobertes. Els adolescents són un dels segments de població més oblidats arreu». Per fer front a la situació, «pensem que és hora de fer un estudi aprofundit i identificar millor les problemàtiques que viuen, així com els recursos i solucions per prevenir-les i tractar-les en les diferents àrees, com ara la formació, la inserció laboral o la salut mental» va afegir Cristina Rodríguez.

Una comissió integrada per representants dels ministeris de Salut i Benestar, Interior i Justícia i per representats de la Fundació Julià Reig prepararà la redacció de l'estudi que anirà a càrrec de professionals de provada solvència en l'acompanyament de menors problemàtics o en situació de risc, tot i que de moment Deborah Ribas no ha pogut avançar noms. Així, l'estudi del qual encara es desconeix el cost es publicarà a finals d'any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT